LM: S miestenkou už 39 klubov vrátane Košíc, súťaž expandovala do Británie

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 12:05 • 2 min
LM: S miestenkou už 39 klubov vrátane Košíc, súťaž expandovala do Británie

ZÜRICH/BRATISLAVA - Tridsaťdeväť klubov má už istú miestenku v druhej edícii hokejovej Ligy majstrov. Po prijatí tímov Red Bull Mníchov, Black Wings Linz a Neman Grodno sa prestížna súťaž obohatila o ďalšie štyri tímy, pričom výrazne expandovala na Britské ostrovy. Jednu z dvoch slovenských miesteniek má už vo vrecku úradujúci šampión HC Košice, tá druhá bude patriť buď Nitre, alebo Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Po úspešnom premiérovom ročníku súťaže, ktorú ovládla švédska Lulea s dvojicou slovenských reprezentantov Petrom Cehlárikom a Christiánom Jarošom, prišlo vedenie súťaže s projektom o jej postupnom rozširovaní sa. V piatok v oficiálnej tlačovej správe zaslanej TASR oznámilo, že v druhom ročníku sa predstavia aj švajčiarsky HC Davos, rakúsky KAC Klagenfurt a dva tímy z britskej EIHL - čerstvý šampión dlhodobej súťaže Sheffield Steelers a vicemajster Breahead Clan z Glasgowa.

 

Okrem nich budú v nej hrať aj víťazi základných častí najvyšších domácich súťaží. V Česku sú to Oceláři Třinec, vo Švédsku AIK Skelleftea, v Nórsku Stavanger Oilers a na Slovensku HC Košice. Ďalšími účastníkmi sa vzhľadom na pravidlá zakladajúcich krajín súťaže stali švédsky Växjö Lakers a švajčiarsky Servette Ženeva.

 

Keďže vedenie súťaže sa v uplynulých mesiacoch rozhodlo rozšíriť základňu Ligy majstrov na 48 tímov, v súčasnosti je k dispozícii ešte deväť miesteniek. Možnosť majú tímy z Česka, Nemecka, Fínska, Nórska, Dánska, Francúzska a Slovenska. Ak by Košice obhájili vlaňajšie prvenstvo v Tipsport extralige, druhú miestenku by automaticky získal tím umiestnený na druhej priečke v tabuľke po základnej časti a tým bola Nitra. Zamiešať kartami tak môže ešte Banská Bystrica, ktorá na účasť v prestížnej európskej súťaži musí získať titul.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies