Legendárny Alain Delon sa rozhodol ukončiť svoj život eutanáziou

NETKY.SK • 24 Marec 2022, 13:08 • 2 min
Legendárny Alain Delon sa rozhodol ukončiť svoj život eutanáziou

Šokujúca správa obletela svet. Legendárny francúzsky herec Alain Delon (87) mal podľa francúzskych médií požiadať o eutanáziu. Uskutočniť sa má vo Švajčiarsku, kde má občianstvo, informoval web Donga. Je potrebné podotknúť, že správu zatiaľ nie je možné overiť.

slovakia

left justify in out

Francúzska filmová legenda Alain Delon sa rozhodol, že ukončí svoj život eutanáziou vo Švajčiarsku, informoval zahraničný web Donga. Podľa nich mal syn Alaina Delona, Anthony, v rozhovore pre francúzsku televíznu stanicu RTL povedať, že ho  otec požiadal, aby mu s eutanáziou pomohol.  

 

img

 

Anthony vraj súhlasil s tým, že bude po boku otca až do jeho posledných chvíľ. Rovnako aj médiá ako Tunisie Numerique informovali o tejto správe. Delon je zástancom eutanázie už dlhšiu dobu.

 

„Je to najlogickejšia a najprirodzenejšia vec. Od určitého veku a určitého časového bodu máme právo potichu odísť z tohto sveta bez pomoci nemocníc alebo iných zariadení,” prezradil v minulom roku v jednom zo svojich rozhovorov.  

 

 

img

 

Toto rozhodnutie môže vychádzať aj zo skúseností z minulosti. Jeho bývalá manželka Nathalie Delon zomrela v roku 2021 na rakovinu pankreasu. Priala si eutanáziu, ale jej prianie nebolo možné vo Francúzsku kvôli zákonom splniť. Predpokladá sa, že Delonova eutanázia bude vo Švajčiarsku, kde v roku 1999 získal občianstvo a stále tam žije.  

 

img

 

Informácie prichádzajú pol roka po smrti jeho priateľa a taktiež legendárneho herca Jeana-Paula Belmonda, ktorý zomrel vo veku 88 rokov. Delon sa spoločne so synom Anthonym zúčastnili aj jeho pohrebu 10. septembra.

 

„Bolo by pekné, keby sme odišli spoločne, veď sme spolu pred 60 rokmi začínali,” povedal Alain po tom, čo sa dozvedel o smrti ikonického herca.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies