Francúzska filmová legenda sa zotavuje po porážke

NETKY.SK • 9 August 2019, 10:45 • 2 min
Francúzska filmová legenda sa zotavuje po porážke

PARÍŽ - Legenda filmového plátna Alain Delon prežíva veľmi zlé obdobie. Francúzsky herec sa momentálne vo Švajčiarsku zotavuje z porážky, ktorú prekonal len pred niekoľkými týždňami.

slovakia

left justify in out

Ako sa vyjadril Delonov najstarší syn Anthony, herec sa v súčasnej dobe zotavuje vo Švajčiarsku. "Jeho zdravotný stav je stabilizovaný a životné funkcie má v našťastie v perfektnom stave."

 

Alain Delon bol v dôsledku porážky a slabého krvácania do mozgu nútený podstúpiť chirurgický zákrok v parížskej nemocnici, kde bol následne takmer mesiac hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti. Následne odcestoval do Švajčiarska, kde "pokojne odpočíva" na jednej z miestnych kliník.

 

img

 

Nepotvrdené správy o Delonovej porážke, sa v posledných týždňoch objavili na viacerých stránkach prestížnych časopisov. Už v polovici júna totiž tím okolo Alaina Delona informoval, že herca prijali do parížskej nemocnice so "závratmi a slabými bolesťami hlavy", ktoré vyvolala srdcová arytmia.

 

 

Delon dostal v máji tohto roku na 72. ročníku medzinárodného filmového festivalu v Cannes Zlatú palmu za celoživotné dielo. Stalo sa tak aj napriek tomu, že viac ako 25 000 ľudí podpísalo na internete petíciu proti udeleniu tejto ceny za jeho kontroverzné vyjadrenia proti komunite LGBT či migrantom alebo dokonca za znevažujúce výroky na adresu žien.

 

img

 

Na európskej filmovej scéne pôsobí Alain Delon už viac ako 60 rokov, pričom účinkoval vo viac ako 80 filmoch. Spolupracoval s viacerými známymi filmármi, napríklad Michelangelom Antonionim, Luchinom Viscontim či Jeanom-Pierrom Melvillom. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies