Polícia obvinila 11 fanúšikov z výtržníctva na futbalovom zápase. Môžu skončiť za mrežami

NETKY.SK • 29 Október 2021, 11:31 • 2 min
Polícia obvinila 11 fanúšikov z výtržníctva na futbalovom zápase. Môžu skončiť za mrežami

BRATISLAVA - Derby sa konalo medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava v nedeľu 17. októbra. Polícia na prípade naďalej pracuje.

slovakia

left justify in out

Policajti obvinili 11 fanúšikov trnavského tímu z výtržníctva. Dnes o tom informovala na sociálnej sieti s tým, že ide o ďalší dôkaz toho, že polícii záleží na bezpečnosti počas športových podujatí, kam chodia aj rodiny s deťmi. 

 

 

Ako priblížili, výtržnosti nastali zhruba po 14. minúte zápasu, keď fanúšikovia obidvoch tímov vtrhli na hraciu plochu. Zakročiť museli kukláči a s použitím donucovacích prostriedkov ich vytlačili zo štadióna. "Práca polície neskončila a na rad prišlo náročné a zdĺhavé vyhodnocovanie množstva kamerových záznamov. Policajti hneď po zápase zaistili potrebné kamerové záznamy a pomocou intenzívnej práce policajnej operatívy v teréne a na sociálnych sieťach sa podarilo stotožniť viacero osôb. Tie počas zápasu neoprávnene vošli na hracie pole a narušovali verejný poriadok. Osoby boli súčasťou bitky, ktorá sa na štadióne strhla a vhadzovali pyrotechniku na hraciu plochu a tribúny," napísala polícia. 

 

Prečítajte si tiež: Na vyčíňanie chuligánov v Trnave doplatia všetci fanúšikovia!

 

Z prečinu výtržníctva spolupáchateľstvom obivnili zatiaľ 11 fanúšikov Spartaka Trnava. Muži, ktorých stíhajú na slobode, majú od 23 do 46 rokov. V prípade dokázania viny im môže hroziť trest odňatia slobody až na 3 roky. Muži zákona naďalej analyzujú videá a pracujú na stotožnení ďalších výtržníkov. 

 

img

 

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) za udalosti z nedohratého a neskôr skontumovaného derby Fortuna ligy, ktoré hlavný rozhodca po bitkách chuligánov oboch táborov priamo na ihrisku predčasne ukončil, potrestala vo štvrtok (28. 10.) FC Spartak Trnava pokutou 35 000 eur a ŠK Slovan Bratislava pokutou 20 000 eur. Ďalšie tresty sa týkajú zákazu vstupu divákov. Spartak odohrá 3 najbližšie domáce zápasy bez nich, vstup umožnia iba deťom do 15 rokov. Fanúšikovia Slovana nemôžu vycestovať na 4 najbližšie stretnutia na ihriskách súperov. DK SFZ navyše udelil fanúšikom oboch klubov zákaz do konca súťažného ročníka vycestovať na vzájomné zápasy.

 

K téme: Štefan Hamran: Nechutnosti v Trnave sa už nesmú opakovať!

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona