LM: Real vyrovnal rekord Bayernu, CR7 zasa Messiho

NETKY.SK • 19 Február 2015, 08:43 • 2 min
LM: Real vyrovnal rekord Bayernu, CR7 zasa Messiho

GELSENKIRCHEN - Futbalový Real Madrid výhrou 2:0 nad Schalke v prvom osemfinále Ligy majstrov vyrovnal rekord Bayernu Mníchov v počte víťazných stretnutí v rade.

slovakia

left justify in out

V stredu sa v súťaži radoval už desiatykrát za sebou, Bavori mali podobnú sériu v roku 2013. Súčasná víťazná šnúra Realu sa začala práve proti Bayernu 23. apríla 2014 v prvom semifinále Ligy majstrov. Nasledovali úspechy v odvete a finále proti Atléticu Madrid a potom šesť výhier v skupinovej fáze 2014/2015.


V stredu bol medzi strelcami aj Cristiano Ronaldo, portugalská hviezda dosiahla 76. gól v európskych pohároch, čím sa na čele historických tabuliek vyrovnala dvojici Lionel Messi a Raúl. V poradí kanonierov nasledujú Filippo Inzaghi (70 gólov), Gerd Müller (69), Andrij Ševčenko (67) a Ruud van Nistelrooy (62). Cristiano Ronaldo nastúpil za Real Madrid doteraz v 58 stretnutiach Ligy majstrov a dal v nich 58 gólov. Priemer má tak jeden presný zásah na zápas.


Brankár Iker Casillas sa priblížil k rekordu Edwina van der Sara v počte zápasov v Lige majstrov bez inkasovaného gólu. Bývalý muž číslo jeden v bránkach Juventusu a Manchestru United si pripísal 51 súbojov s čistým kontom. Casillas v stredu v Gelsenkirchene proti Schalke nedostal gól päťdesiatykrát.
Pre 33-ročného brankára bol stredajší duel v Nemecku jubilejným 150. v európskych pohároch a 50. v play-off Ligy majstrov. Viac duelov v kontinentálnych klubových súťažiach majú na svojom konte len Paolo Maldini a Xavi (po 168), Clarence Seedorf (161), Javier Zanetti (160), Ryan Giggs a Raúl (158).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies