LM: Nováčik schytal v Mníchove päťku, dvojgólový Kimmich

NETKY.SK • 14 September 2016, 11:22 • 2 min
LM: Nováčik schytal v Mníchove päťku, dvojgólový Kimmich

MNÍCHOV - Druhé najvyššie víťazstvo prvého hracieho dňa skupinovej fázy v novom ročníku Ligy majstrov 2016/2017 dosiahli futbalisti Bayernu Mníchov.

slovakia

left justify in out

Nad ruským nováčikom milionárskej súťaže FK Rostov zvíťazili v utorok večer 5:0 a zaznamenali rekordné trináste víťazstvo v sérii na domácom trávniku v LM. Doterajší rekord 12 domácich triumfov hráčov anglického Manchestru United pochádzal z rokov 2006 -

 

O bezproblémový odpich favorita v D-skupine sa pred 71 000 divákmi v Allianz-Arene postarali Robert Lewandowski, Thomas Müller, Juan Bernat a dva góly pridal Joshua Kimmich. Pre 21-ročného krajného stredopoliara či obrancu Kimmicha to bola gólová premiéra v Lige šampiónov. Sieť rozvlnil dvakrát v rozpätí ôsmich minút (53. a 60.), keď najprv nohou a potom hlavou zvýšil na priebežných 3:0, resp. 4:0. Pochvalu si vyslúžil aj od talianskeho trénera Bayernu Carla Ancelottiho. "Joshua zahral veľmi dobre. Je v dobrej kondícii, nemá problém meniť svoje pozície na trávniku. Podal sústredený výkon," cituje Ancelottiho web periodika Kicker. "Boli sme hladní po góloch aj za rozhodnutého stavu. Zostali sme koncentrovaní do konca," skonštatoval Kimmich na webe UEFA.

 

Kimmichovi sa momentálne darí na všetkých frontoch. Svoj prvý bundesligový gól strelil minulý piatok na trávniku Schalke 04, keď pečatil víťazstvo Bayernu 2:0. V reprezentačnom drese zasa prvýkrát trafil predchádzajúcu nedeľu, keď úradujúci majstri sveta Nemci zdolali Nórov 3:0 na ich trávniku v Osle.

 

Darček k 27. narodeninám si dal gólom útočník Thomas Müller. V nadstavenom čase prvého polčasu si pekne nabehol na center Davida Alabu a skóroval volejom prakticky z miesta označujúceho pokutový kop. "Dva nula do prestávky bol dobrý náskok. Rostov podľa predpokladov zaparkoval autobus, a tak sme využívali krídelné priestory. A vychádzalo nám to. Výsledok je dobrým znamením do ďalších bojov," cituje oslávenca Müllera oficiálny web Bayernu. "Naším prvým cieľom je víťazstvo v skupine. Odštartovali sme dobre, ale nasledujúci zápas v Madride proti Atléticu bude náročný," povedal tréner Bavorov Ancelotti. Hosťujúci kormidelník Ivan Danilianc na tlačovej konferencii po zápase skonštatoval: "Nikdy predtým sme nemali za súpera také silné mužstvo, ako bol teraz Bayern. Úroveň dnešného zápasu sa len ťažko dá porovnať s tým, čo sme zažívali v uplynulej sezóne. Chcem pogratulovať súperovi k víťazstvu. Hral rýchlo a intenzívne. My sme sa držali v rámci možností. Jeden gól sme dostali z pokutového kopu, ďalšie dva z protiútokov, keď sme chceli ukázať, že tiež vieme útočiť. Svojich hráčov chcem pochváliť za bojovnosť. Bola to pre nich veľká herná skúška."

 

Danilianc odpovedal aj na otázku, prečo nesedel na lavičke s ostatnými členmi realizačného tímu a náhradníkmi, ale zápas sledoval z miest určených pre médiá. "Odtiaľ je lepšie vidieť na dianie na trávniku a na mojom koučovaní sa nič nezmenilo. Zostal som v kontakte s trénermi na lavičke."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies