LM: Juventus Turín zdolal Dortmund po takmer 20 rokoch

NETKY.SK • 25 Február 2015, 09:25 • 2 min
LM: Juventus Turín zdolal Dortmund po takmer 20 rokoch

TURÍN - Hráči Juventusu Turín zvíťazili v prvom zápase osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 na domácom trávniku nad Borussiou Dortmund 2:1 (2:1).

slovakia

left justify in out

Pred odvetou, ktorá sa uskutoční 18. marca na nemeckej pôde, sú šance oboch tímov na účasť medzi oktetom najlepších vyrovnané. Úradujúci taliansky ligový šampión sa ujal vedenia v 13. min, keď po ľavej strane prenikol Álvaro Morata, jeho strelu stihol brankár Borussie Roman Weidenfeller vyraziť len pred seba a dobiehajúci Argentínčan Carlos Tévez poľahky dokopol loptu do siete - 1:0. Radosť "Juve" však netrvala dlho, pretože v 18. min zaváhal stopér Giorgio Chiellini, ktorého chybu využil Marco Reus a prekonal Gianluigiho Buffona. Do kabín však predsa len odchádzali spokojnejší domáci: Paul Pogba našiel v dobrej pozícii Álvara Moratu a 22-ročný španielsky legionár v 43. min naklonil misky váh na stranu turínskeho mužstva. V druhom polčase si oba tímy vypracovali šance na skórovanie, ale výsledok sa už nezmenil.


Nemecký vicemajster, ktorému sa v I. bundeslige nedarí podľa predstáv, potrápil lídra Serie A a favorita na postup. Gól na Juventus Stadium dáva Dortmundu solídnu šancu do odvety. Juventus a Borussia na seba v súťažnom stretnutí narazili po takmer 18 rokoch. Naposledy sa tieto dve mužstvá stretli 28. mája 1997 vo finále Ligy majstrov. Na Olympijskom štadióne v Mníchove sa vtedy z triumfu v európskom pohári číslo jeden tešili hráči nemeckého klubu, keď zvíťazili 3:1.


Tréner talianskeho klubu Massimiliano Allegri verí, že jeho zverenci si po utorňajšom víťazstve nenechajú ujsť postup do štvrťfinále. Niekdajší kouč AC Miláno si navyše myslí, že inkasovaný gól nie je nevýhodou a podobný kúsok sa môže podariť v odvete práve Juventusu. "V Dortmunde budeme mať väčšiu šancu streliť nejaký gól. Dnes sme v niektorých pasážach stretnutia nehrali dobre predovšetkým v obrannej fáze, ale v konečnom zúčtovaní som s mojimi chlapcami spokojný. Odohrali sme veľmi dobrý druhý polčas. Nie sme zvyknutí hrať 70 minút bez lopty a zároveň brániť. Dokázali sme však oboje," cituje portál goal.com pozápasové slová trénera Turínčanov Allegriho.


"V prvom polčase bolo niekoľko situácií, ktoré sme mohli vyriešiť lepšie. Po prestávke sme mali len jednu alebo dve šance. Výsledok je spravodlivý a musíme ho akceptovať. Stále sme v hre," povedal pre stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner Dortmundu Jürgen Klopp. Jeho kľúčový hráč Marco Reus bol po stretnutí nespokojný, Dortmund mal podľa jeho názoru vyťažiť v Turíne viac. "Možno sme mohli dosiahnuť viac. Po vyrovnaní na 1:1 sme boli lepší, druhý inkasovaný gól bol hlúpy. Musíme sa teraz upokojiť. Nebojíme sa, v odvete je možné všetko," vyhlásil Reus pre Sky.


Obidva kluby si v roku 1995 zmerali sily hneď štyrikrát. V semifinále dnes už neexistujúceho Pohára UEFA 1994/1995 vtedy postúpil Juventus na úkor Dortmundu po výsledkoch 2:2 doma a víťazstve 2:1 na pôde súpera. V skupinovej fáze LM 1995/1996 Juventus zvíťazil v Dortmunde 3:1, odveta v Turíne sa stala korisťou vestfálskeho klubu (2:1).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies