Nervozita obchodných rokovaní Číny a USA tlačí na ceny ropy

NETKY.SK • 11 Február 2019, 19:43 • 2 min
Nervozita obchodných rokovaní Číny a USA tlačí na ceny ropy

NEW YORK - Ceny ropy klesli v pondelok približne o 1 USD, keď nervozita spojená s obchodnými rokovaniami medzi Čínou a USA prevážila nad informáciami o postupnom obmedzovaní ťažby ropy zo strany Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a ďalších producentov.

slovakia

left justify in out

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v apríli klesla do 17.30 h SEČ o 1,04 USD (1,7 %) na 61,06 USD (53,99 eura) za barel (159 litrov). Cena americkej ľahkej ropy s marcovým kontraktom dosiahla 51,39 USD/barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená pokles o 1,33 USD (2,5 %).

 

img

 

USA a Čína obnovili diskusie o obchode na pracovnej úrovni. Po nich by mali nasledovať koncom týždňa rokovania na vysokej úrovni. Peking síce dal najavo optimizmus, americký prezident Donald Trump však koncom minulého týždňa uviedol, že sa neplánuje stretnúť so svojím čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom pred 1. marcom, čo znižuje šance na rýchlu dohodu. Krajiny by pritom mali práve do 1. marca dohodu uzatvoriť, inak hrozí, že USA zvýšia na čínsky tovar v hodnote 200 miliárd USD clá z terajších 10 % na 25 %.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona