LM: Citizens chcú odplatiť Barcelone vlaňajšie osemfinálové vyradenie

NETKY.SK • 23 Február 2015, 09:31 • 2 min
LM: Citizens chcú odplatiť Barcelone vlaňajšie osemfinálové vyradenie

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru City chcú v osemfinále Ligy majstrov 2014/2015 odplatiť FC Barcelone vlaňajšie vyradenie v rovnakej fáze súťaže. V utorňajšom úvodnom zápase na Etihad Stadium im síce bude chýbať suspendovaný Yaya Toure, aj bez tvorcu hry z Pobrežia Slonoviny sú však odhodlaní pripraviť Kataláncom druhú prehru v priebehu štyroch dní.

slovakia

left justify in out

Zverenci Luisa Enriqueho v sobotu v španielskej Primera División doma nečakane zakopli s Malagou a na vedúci Real Madrid opäť strácajú štyri body. "Citizens" v Premier League rozstrieľali Newcastle United 5:0. Vlaňajšia osemfinálová konfrontácia sa skončila celkovým skóre 4:1 pre Barcelonu, teraz má však čílsky kouč Manuel Pellegrini k dispozícii skúsenejší tím vystužený Frankom Lampardom, ktorý ešte ako hráč londýnskej Chelsea absolvoval proti "Barce" veľa bitiek.

 

"K Barcelone môžete prechovávať obdiv a úctu, nesmiete im však dať na ihrisku príliš veľa priestoru, aby nemohli ukázať, kde je ich najväčšia sila. Hral som proti Barcelone v čase, keď boli najlepším tímom na svete, pred štyrmi-piatimi rokmi naozaj lietali po ihrisku a bolo takmer nemožné ich zastaviť. Teraz však máme v kádri hráčov, ktorí sú schopní otupiť ich zbrane, tak ako to dokázala Chelsea v semifinále v roku 2012, keď svoju spanilú jazdu zakončila ziskom cennej trofeje," citovala slová Lamparda agentúra Reuters.

 

Vlani sa Manchestru City ani v jednom osemfinálovom zápase nepodarilo udržať na dištanc argentínskeho kanoniera Lionela Messiho. Podľa obrancu Barcelony Gerarda Piqueho bude anglický šampión doma opäť naladený útočne, čo by hostia mohli využiť a vytvoriť si dobrú východiskovú pozíciu na to, aby ôsmykrát za sebou postúpili do štvrťfinále LM. "Citizens sú tímom, ktorý viac myslí na útočenie. Majú na to typy hráčov akými sú Sergio Agüero, David Silva či Samir Nasri. Ak by sa hral otvorený futbal, bola by to pre nás výhoda. Musíme hlavne zabudnúť na ligovú prehru s Malagou, pretože v utorok nás čaká zatiaľ najdôležitejší zápas v tomto roku," nechal sa počuť Pique.

 

Juventus Turín privíta v druhom utorňajšom zápase Borussiu Dortmund, ktorá v roku 1997 práve po finálovom triumfe 3:1 nad "starou dámou" vyhrala doposiaľ jedinýkrát najprestížnejšiu európsku klubovú súťaž. "Juve" v talianskej Serii A dlhodobo kraľuje, v LM mu však v posledných sezónach ruže príliš nekvitnú. Skúsený stredopoliar Andrea Pirlo verí, že práve teraz by "zebry" mohli neúspešnú sériu prelomiť. "Prišiel som do Juventusu s tým, aby som dosiahol s tímom to, čo v minulosti v drese AC Miláno. Triumf v Lige majstrov je snom každého futbalistu. Moja kariéra sa pomaly chýli ku koncu a bolo by skvelé ešte raz držať v rukách trofej. Na rozdiel od minulej sezóny sa nám podarilo postúpiť zo skupiny, no teraz sa musíme na rebríku štverať stále vyššie a vyššie. Nesmieme sa nechať oklamať tým, že Borussia sa v Bundeslige trápi. Je to veľmi kvalitný tím, veď pred dvomi rokmi bol vo finále Ligy majstrov," povedal Pirlo pre denník La Stampa.

 

Tréner Juventusu Massimiliano Allegri považuje Pirla za rozdielového hráča. "Andrea dodáva nášmu tímu tvár a jeho prínos je cítiť hlavne vtedy, keď sme pod tlakom. Má čarovné nohy, najmä pri strele pravačkou dokáže dať lopte neuveriteľnú trajektóriu," zdôraznil bývalý kormidelník milánskeho AC. Borussia sa odlepila od bundesligového dna a dostala sa z pásma zostupu, tréner Jürgen Klopp však pred úvodným duelom v Turíne nehýril príliš veľkým optimizmom. "V tejto sezóne nám niečo chýba, aby sme dokázali konkurovať najlepším v Európe. Nezvládame najmä koncovky zápasov, čo mi spôsobuje veľké vrásky."

 

1. zápasy osemfinále LM 2014/2015, utorok 24. februára (20.45 h SEČ):

Manchester City - FC Barcelona /rozhoduje: Felix Brych (Nem.) /

Juventus Turín - Borussia Dortmund /rozhoduje: Antonio Mateu Lahoz (Šp.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies