Obľúbené letné festivaly susedných štátov zrušili

NETKY.SK • 30 Apríl 2020, 23:46 • 2 min
Obľúbené letné festivaly susedných štátov zrušili

Obľúbené festivaly za susedných štátov presunú na rok 2021.

slovakia

left justify in out

Maďarsko

Letné medzinárodné festivaly v Maďarsku, akými sú Sziget, VOLT, EFOTT či Balaton Sound, sa toto leto neuskutočnia. Vláda totiž rozhodla, že v rámci epidemiologických opatrení sa žiadne veľké podujatia do 15. augusta nebudú konať, informoval vo štvrtok spravodajský server Infostart.hu.

 

Server pripomína, že Sziget, jeden z najväčších európskych festivalov, sa nepretržite konal od roku 1994.

Hlavný organizátor Szigetu Tamás Kádár pre agentúru MTI uviedol, že prioritou organizátorov je teraz vytvoriť systém optimálneho riešenia už predaných vstupeniek. "Buď ich využitím pre budúci rok, alebo vypracovaním procesu vrátenia peňazí," dodal Kádár.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sziget Festival SK (@szigetsk),

 

Návštevnosť maďarského Sziget Festivalu 2019 na budapeštianskom Starobudínskom ostrove, ktorý sa začal 7. augusta, prekročila pol milióna, avšak rekord 565.000 ľudí z roku 2018 nepadol.

 

Sziget vlani prilákal do Budapešti takmer 100.000 zahraničných návštevníkov z vyše 100 krajín sveta vrátane Slovenska. Do programu festivalu sa zapojilo vyše 1000 účinkujúcich zo 62 krajín, ktorí vystupovali na 14 hudobných scénach. Prezentovali sa v žánroch od klasiky cez jazz, reggae, rock, disco až po world music.

 

Česko

Nadchádzajúci 19. ročník medzinárodného festivalu Colours of Ostrava sa z dôvodu opatrení proti šíreniu nového koronavírusu a nepriaznivej situácie pre organizovanie veľkých akcií presúva na budúci rok, na 14. až 17. júla 2021, keď sa opäť uskutoční s rozsiahlym programom industriálnej oblasti ostravských Dolních Vítkovic. 

 

 

„Dúfali sme, verili sme, ale realita je tu. Viem, že ste sa rovnako ako ja veľmi tešili a nemohli sa dočkať festivalového leta. Celý rok som so svojím tímom pracovala na tom, aby sme pre vás zorganizovali festival s čo najlepším programom a s viacerými vylepšeniami. Je tu situácia, o ktorej som si myslela, že ju nikdy nezažijem – teda leto bez festivalu, leto bez živej hudby a leto bez našej farebnej atmosféry,” hovorí riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

 

Festivalový tím teraz intenzívne pracuje na presune tohtoročného programu na budúci rok vrátane hlavných headlinerov a väčšiny ďalších účinkujúcich. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti aj na ďalší ročník. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies