Žitnoostrovský jarmok v Dunajskej Strede sa blíži

NETKY.SK • 15 September 2023, 11:33 • 2 min
Žitnoostrovský jarmok v Dunajskej Strede sa blíži

V Dunajskej Strede sa v dňoch 21.-23. septembra bude konať už 41. ročník tradičného Žitnoostrovského jarmoku, ktorý patrí medzi najnavštevovanejšie kultúrne a spoločenské podujatia v regióne.

slovakia

left justify in out

Bohatý trojdňový program je zostavený tak, aby prilákal všetky vekové kategórie. Návštevníci si budú môcť vypočuť množstvo koncertov, ochutnať tradičné špeciality, navštíviť remeselný dvor, ochutnať burčiak, zabaviť sa uprostred dobrej atmosféry.

Festival, ktorý sa v prvom roku začínalo s 30 stánkami, sa v priebehu štyroch desaťročí rozrástol na jeden z najväčších podujatí regiónu, ktorý každý rok priláka viac ako 50 000 návštevníkov.

Tento rok v rámci hudobného programu budete počuť Sisu Lelkes Sklovskú, György Kordu a Klári Balázs, R-GO, Republic, Curtis, Pétera Sándora, CandyMen Duo, Phoenix RT, či Flash is Back.

Jarmok sa bude konať na nedávno zrekonštruovanom mestskom trhovisku. Remeselné stánky nájdete sústredené okolo športovej haly, uvidíte ukážky ľudového umenia, budete si môcť kúpiť originálne remeselné výrobky.

Návštevníkov opäť privíta bohatý výber jedál a nápojov, budú môcť ochutnať kulinárske špeciality maďarskej, slovenskej aj medzinárodnej kuchyne, chýbať nebude tradičný burčiak.
K jarmočnej atmosfére budú prispievať aj kolotoče a ďalšie sprievodné kultúrne a zábavné podujatia. Na jarmok sa aj tento rok dostanete mimoriadnym turistickým vláčikom, ktorý bude premávať medzi areálom jarmoku a obytnými štvrťami Dunajskej Stredy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies