LM: Barcelona v H-skupine aj proti AC Miláno a Ajaxu

NETKY.SK • 30 August 2013, 08:12 • 2 min
LM: Barcelona v H-skupine aj proti AC Miláno a Ajaxu

MONAKO - Štvrtkový žreb skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 v Monaku zviedol v rámci základnej H-skupiny proti sebe španielskeho majstra FC Barcelona, taliansky AC Miláno, holandského šampióna Ajax Amsterdam a škótskeho majstra Celtic Glasgow.

slovakia

left justify in out

Český klub Viktoria Plzeň aj s kvartetom slovenských hráčov Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš, Marek Bakoš si v D-skupine zmeria sily s úradujúcim víťazom kontinentálneho pohára číslo jeden FC Bayern Mníchov z Nemecka, ruským CSKA Moskva a anglickým Manchestrom City. Slovensko nemá v skupinovej fáze klubového zástupcu. 

"Keď vidíte tie tímy, ktoré boli na výber, tak to je elita Európy. Sme radi, že proti nim môžeme hrať. Ocením každý bod, ktorý uhráme. Ak sa nám ich podarí získať štyri či päť, budeme veľmi spokojní a bol by to veľký úspech," povedal podľa webu iDnes.cz tréner Plzne Pavel Vrba a dodal: "Bude to pre nás zaujímavá skúsenosť. S anglickým ani ruským tímom sme sa v európskych pohároch ešte nestretli." 

"V Lige majstrov niet jednoduchých skupín. AC Miláno poznáme veľmi dobre, s Celticom sme si zmerali sily aj v rámci vlaňajšej skupinovej fázy, Ajax má bohatú históriu na európskej scéne," povedal bezprostredne po žrebe argentínsky útočník v službách FC Barcelona Lionel Messi. "Je to ten najhorší možný žreb. Pokiaľ ide o prestíž súperov, nemohlo to dopadnúť lepšie, ale po futbalovej stránke je to katastrofa. Predstava hrať proti trom skvelým klubom na troch úžasných štadiónoch je nesmierne vzrušujúca, zároveň však bude neuveriteľne ťažké prebojovať sa do ďalšej fázy súťaže," cituje slová trénera Celticu Neila Lennona Sky Sports News. 

Slovenský reprezentant Marek Hamšík v službách talianskeho SSC Neapol sa predstaví so spoluhráčmi v F-skupine. Súpermi Neapola budú anglický zástupca Arsenal Londýn, francúzsky Olympique Marseille a finalista ročníka 2012/2013 Borussia Dortmund z Nemecka. Ruský Zenit Petrohrad v kádri so slovenským obrancom Tomášom Hubočanom bude účinkovať v G-skupine po boku portugalského FC Porto, španielskeho Atlética Madrid a rakúskeho klubu Austria Viedeň. Olympiakos Pireus z Grécka, v ktorom pôsobí slovenský reprezentačný krídelník Vladimír Weiss ml., sa predstaví v C-skupine v konkurencii portugalského účastníka Benfica Lisabon, parížskeho klubu Saint-Germain a belgického Anderlechtu Brusel. 

V ôsmich štvorčlenných skupinách sa predstaví 32 mužstiev. Jesenná fáza je rozdelená do šiestich kôl (17. a 18. septembra, 1. a 2. októbra, 22. a 23. októbra, 5. a 6. novembra, 26. a 27. novembra, 10. a 11. decembra). Prvé dve mužstvá z jednotlivých skupín postúpia do jarného osemfinále (prvé zápasy: 18. a 19. februára, resp. 25. a 26. februára, odvety: 11. a 12. marca, resp. 18. a 19. marca), ktorého žreb je na programe 13. decembra. Tímy z tretích priečok budú pokračovať v Európskej lige UEFA. Žreb štvrťfinálovej fázy sa uskutoční 21. marca. Štvrťfinále Ligy majstrov je na programe 1. - 2. apríla a 8. - 9. apríla. Žreb semifinále, na ktoré sa fanúšikovia môžu tešiť 22. a 23. apríla, resp. 29. a 30. apríla, sa uskutoční 11. apríla. Finále LM 2013/2014 je na programe 24. mája budúceho roka na štadióne Estádio da Luz v Lisabone. 

Štvrtkový žreb skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 v Monaku: 
A-skupina: Manchester United (Angl.), Šachtar Doneck (Ukr.), Bayer Leverkusen (Nem.), Real Sociedad San Sebastián (Šp.) 
B-skupina: Real Madrid (Šp.), Juventus Turín (Tal.), Galatasaray Istanbul (Tur.), FC Kodaň (Dán.) 
C-skupina: Benfica Lisabon (Portug.), Paríž St. Germain (Fr.), Olympiakos Pireus (Gréc.), Anderlecht Brusel (Belg.) 
D-skupina: Bayern Mníchov (Nem.), CSKA Moskva (Rus.), Manchester City (Angl.), Viktoria Plzeň (ČR) 
E-skupina: FC Chelsea (Angl.), Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.), FC Bazilej (Švaj.), Steaua Bukurešť (Rum.) 
F-skupina: Arsenal Londýn (Angl.), Olympique Marseille (Fr.), Borussia Dortmund (Nem.), SSC Neapol (Tal.) 
G-skupina: FC Porto (Portug.), Atlético Madrid (Šp.), Zenit Petrohrad (Rus.), Austria Viedeň (Rak.) 
H-skupina: FC Barcelona (Šp.), AC Miláno (Tal.), Ajax Amsterdam (Hol.), Celtic Glasgow (Škót.) 

Zloženie košov pred štvrtkovým žrebom skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 na základe koeficientu jednotlivých tímov: 
Kôš č. 1: Bayern Mníchov (Nem.), FC Barcelona (Šp.), FC Chelsea (Angl.), Real Madrid (Šp.), Manchester United (Angl.), Arsenal Londýn (Angl.), FC Porto (Portug.), Benfica Lisabon (Portug.) 
Kôš č. 2: Atlético Madrid (Šp.), Šachtar Doneck (Ukr.), AC Miláno (Tal.), Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.), Olympique Marseille (Fr.), CSKA Moskva (Rus.), Paríž St. Germain (Fr.), Juventus Turín (Tal.) 
Kôš č. 3: Zenit Petrohrad (Rus.), Manchester City (Angl.), Ajax Amsterdam (Hol.), Borussia Dortmund (Nem.), FC Bazilej (Švaj.), Olympiakos Pireus (Gréc.), Galatasaray Istanbul (Tur.), Bayer Leverkusen (Nem.) 
Kôš č. 4: FC Kodaň (Dán.), SSC Neapol (Tal.), Anderlecht Brusel (Belg.), Celtic Glasgow (Škót.), Steaua Bukurešť (Rum.), Viktoria Plzeň (ČR), Real Sociedad San Sebastián (Šp.), Austria Viedeň (Rak.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies