Zeman podpíše novelu pandemického zákona

NETKY.SK • 6 Február 2022, 15:38 • 2 min
Zeman podpíše novelu pandemického zákona

PRAHA – Poslanecká snemovňa schválila novelu pandemického zákona až po niekoľkých úpravách. Prezident to povedal v nedeľňajšej relácii Partie v českej televízii CNN Prima News, informoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Zeman mal voči prvému zneniu novely pandemického zákona viaceré výhrady. „V pôvodnom pandemickom zákone bol dosť nezmyselne stanovený interval platnosti na nekonečno. Teraz je tam november. To je, samozrejme, dobre. Po druhé, bola znížená výška pokút, ktorá bola nezmyselne vysoká. Po tretie, že karanténu je možné vyhlásiť iba smskou,“ vyhlásil prezident v nedeľnom rozhovore. Podľa Zemana sa tieto veci „našťastie“ podarilo v parlamente opraviť. Snemovňa návrh zákona schválila po približne 35 hodinách rokovaní, ktoré sprevádzali obštrukcie zo strany hnutia SPD.

 

img

 

„Keby ten zákon už vtedy mal túto formu, tak by obštrukcia nebola taká výrazná, a aj demonštrácie by boli menej početné,“ pokračoval. Prezident zároveň tvrdo skritizoval demonštrantov, ktorí na protest počas rokovania parlamentu priniesli pred budovu Poslaneckej snemovne šibenice. „Zásadne nesúhlasím so šibenicami. Tí ľudia, ktorí ich tam priniesli, by mali byť potrestaní,“ dodal. Novela českého pandemického zákona z pera vládnej koalície rozširuje okruh činností, ktorých sa budú môcť vyhlásené protiepidemické opatrenia týkať. Úrady by vďaka nej tiež mohli nariadiť napríklad testovanie na koronavírus podnikateľom, študentom, žiakom a predškolákom, nielen zamestnancom a iným pracovníkom.

 

Možno vás zaujme: Dve tretiny firiem umožňujú prácu z domu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies