LM: AS Monaco na postup stačili štyri strelené góly

NETKY.SK • 10 December 2014, 08:58 • 2 min
LM: AS Monaco na postup stačili štyri strelené góly

MONAKO - Futbalisti AS Monaco zvíťazili v základnej C-skupine tohtoročnej edície Ligy majstrov napriek tomu, že v šiestich stretnutiach tejto fázy strelili len štyri góly. Ide o druhý najnižší počet v histórii najprestížnejšej európskej klubovej súťaže, ešte menej stačilo AS Rím v ročníku 2002/2003 a Villarrealu v sezóne 2005/2006. Obe mužstvá prekonali súperových brankárov trikrát.

slovakia

left justify in out

Bez výbornej defenzívy by, samozrejme, takýto počin nebol možný, “kniežatá” v šiestich dueloch inkasovali jediný raz. V utorkom záverečnom si na vlastnom trávniku poradili s ruským Zenitom Petrohrad 2:0. S jedenástimi bodmi obsadili v C-skupine prvú pozíciu, z druhého miesta ide do vyraďovacej časti nemecký Bayer Leverkusen, ktorý nazbieral o bod menej. Tretia priečka zabezpečila Zenitu účasť v jarnej časti Európskej ligy, zatiaľ čo neúspešný finalista ostatných dvoch ročníkov EL, portugalská Benfica Lisabon, skončila posledná. 

 

"Na istotu postupu nám stačil bod. V druhom polčase sme hrali veľmi dobre," povedal podľa BeIN Sport krídelník AS Monaco Yannick Ferreira Carrasco. "Nechceli sme sa spoliehať na to, že nám stačí jeden bod. Hrozbu inkasovania v závere sme chceli eliminovať tým, že skórujeme. V útoku sme neboli veľmi výrazní, vynahradila to sebavedomá defenzíva," doplnil strelec prvého gólu zo 63. minúty Aymen Abdennour. V 89. minúte sa k nemu pridal Fabinho. 

 

AS Monaco je finalistom Ligy majstrov UEFA zo sezóny 2004/2005, nestačil vtedy na FC Porto. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies