Litovský hacker mal Google a Facebook okradnúť o vyše 100 miliónov dolárov

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 18:28 • 2 min
Litovský hacker mal Google a Facebook okradnúť o vyše 100 miliónov dolárov

VILNIUS - Litovský súd požaduje od Spojených štátov viac informácií, kým rozhodne o vydaní miestneho podnikateľa podozrivého z toho, že okradol technologické spoločnosti Google a Facebook o vyše 100 miliónov dolárov (približne 89 miliónov eur).

slovakia

left justify in out

Evaldasa Rimasauskasa zatkli v marci na žiadosť amerických orgánov, ktoré obviňujú 48-ročného Litovčana z internetového podvodu, prepierania peňazí a krádeže totožnosti s priťažujúcimi okolnosťami. Ak by ho americký súd uznal za vinného, hrozil by mu dlhý nepodmienečný trest.

 

Litovčan údajne oklamal internetové spoločnosti, aby mu poslali veľké sumy peňazí, keď sa im prezentoval ako subdodávateľ. Okradnuté spoločnosti uviedli, že už získali späť väčšinu svojich peňazí.

 

Právny obhajca Linas Kuprusevisius povedal, že jeho klient "nemôže v USA očakávať spravodlivý a nestranný proces", a argumentoval, že v americkej žiadosti o jeho vydanie chýbajú kľúčové informácie.

 

Súd dnes predĺžil väzbu zadržaného podnikateľa o tri mesiace, informovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies