Veriaci v Šali sa na Veľký piatok môžu vydať na krížovú cestu

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 18:30 • 2 min
Veriaci v Šali sa na Veľký piatok môžu vydať na krížovú cestu

Šaľa - Veriaci zo Šale sa budú môcť na Veľký piatok vydať na krížovú cestu.

slovakia

left justify in out

Veriaci v Šali sa na Veľký piatok môžu vydať na krížovú cestu ulicami mesta. Ako informovala miestna farnosť, pobožnosť sa začne 7. apríla od 19. hodiny.

 

Podľa slov dekana Petra Nagya bude pobožnosť tematicky venovaná rodinám. "Táto tradícia tu bola už v minulosti. Obrátili sa na nás farníci, či by sme ju neobnovili. Rozhodli sme sa, že to skúsime. Do služby sa aktívne zapoja desiatky ľudí. Budú medzi nimi tí, ktorí zabezpečujú sprievod i organizáciu. Pridať sa plánujú aj šalianski skauti a pomoc prisľúbila aj mestská polícia," povedal Nagy. Ako doplnil, verejná pobožnosť je spojená so sprievodom, nesením kríža a modlitbou pri 14 zastaveniach. "Krížová cestá potrvá približne jeden a pol hodiny. Trasu, ktorú chystáme, zvládnu všetky vekové skupiny. Pozývame preto všetkých, deti, mládež i dospelých," dodal Nagy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies