Lipšic: Čislák je len vykonávateľom pokynov

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 11:41 • 2 min
Lipšic: Čislák je len vykonávateľom pokynov

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Viliam Čislák (nominant Smeru-SD) je podľa nezaradeného poslanca Daniela Lipšica len vykonávateľom pokynov, figúrkou. Tvrdí, že dôkazom majú byť viaceré kauzy ako žilinská nemocnica, v prípade ktorej dával pokyn premiér, i to, že minister nevedel základné fakty k novej nemocnici.

slovakia

left justify in out

"Keď som sa pred rokom a pol v tejto sále zmienil, že vláda Roberta Fica je vláda lokajov, väčšina ministrov sedí za konkrétnych oligarchov vo vláde, za J&T, za Širokého, za Brhela, za Výboha, tak to v tejto sále vzbudilo veľkú nevôľu. Ten rok a pol to preukázal dokonale, na konkrétnych rezortoch," skonštatoval Lipšic počas rozpravy mimoriadnej schôdze, na ktorej sa opozícia pokúsi odvolať ministra zdravotníctva

 

Opozícia ministrovi vyčíta, že kauzy v zdravotníctve zametá pod koberec. Lipšic podľa vlastných slov nemá ilúzie, že by sa im podarilo zbaviť Čisláka funkcie, verí však, že aj pre kauzy v zdravotníctve súčasná vláda, ktorú nazýva zlepencom oligarchov, o rok skončí. Čislák sa voči týmto tvrdeniam ohradil slovami, že nie je nikým a ničím skorumpovaný. Pozastavil sa nad tým, prečo si opozícia nepočkala na komplexnú správu o stave zdravotníctva, ktorú bude predkladať na zdravotnícky parlamentný výbor. "Žiaľ, zvolili ste vyhrážky, slovné výpady, konfrontačný tón," konštatoval minister.

 

Následne začal vypočítavať pozitíva, s ktorými ministerstvo prišlo. Pripomína zavedenie PCG parametra, snahu zvyšovať počet všeobecných lekárov, zlepšenie hospodárenia štátnych nemocníc, ako i to, že pripravili program ozdravenia týchto nemocníc. "Po nástupe do funkcie ministra zdravotníctva som avizoval, že budem pokračovať v rozbehnutých dobrých projektoch na ministerstve zdravotníctva, ktoré sú zamerané na zlepšenie kvality, zvýšenie efektívnosti. Keď sa objavili informácie, ktoré posolstvo týchto zmien nenapĺňajú a týkali sa dodržiavania zákona o ochrane hospodárskej súťaže, boli natoľko závažné, že si vyžadovali prijať nekompromisné rozhodnutie, tak som ho prijal," povedal Čislák. Ako tvrdí, nemôže sa zbaviť presvedčenia, že to opoziční poslanci robia nie v mene občanov, ale pre zviditeľnenie sa.

 

Podpredseda vlády SR pre investície Ľubomír Vážny, ktorý tlmočil v pléne názor kabinetu, uviedol, že návrh na Čislákovo odvolanie je neodôvodnený, účelový a motivovaný nie snahou o zlepšenie pomerov v zdravotníctve, ale úsilím niektorých poslancov o zviditeľnenie sa i za cenu destabilizácie situácie v rezorte zdravotníctva.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies