Lietadlo na letisku v Prievidzi pri pristátí poškodilo päť poľských vetroňov

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 14:49 • 2 min
Lietadlo na letisku v Prievidzi pri pristátí poškodilo päť poľských vetroňov

PRIEVIDZA - Pri pristávacom manévri na letisku v Prievidzi poškodilo ešte v nedeľu 14. mája lietadlo päť vetroňov. Udalosť, ktorá si nevyžiadala zranených, dnes potvrdilo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR.

slovakia

left justify in out

"Na letisku Prievidza došlo k leteckej udalosti, pri ktorej sa lietadlo DA-40 OM-SCS po tvrdom pristátí odrazilo od vzletovej a pristávacej dráhy, stalo sa neovládateľným a následným pohybom narazilo do piatich zaparkovaných vetroňov na odstavnej ploche," informovalo dnes oddelenie pre komunikáciu s médiami a verejnosťou rezortu dopravy.

 

Pri udalosti nebol nikto zranený, poškodenie vetroňov bolo v menšom i väčšom rozsahu. "Letecká udalosť bola riadne nahlásená a jej príčiny vyšetruje Letecký a námorný vyšetrovací útvar (LNVÚ) v súlade s platnou legislatívou. LNVÚ mená osôb prítomných na palube nezverejňuje," dodalo oddelenie rezortu dopravy.

 

Poškodené vetrone patria poľským pilotom, ktorí v týchto dňoch absolvujú na letisku v Prievidzi preteky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies