Lídrov zamestná balík PPP projektov, volebný kódex a zrejme aj GP

NETKY.SK • 10 December 2010, 12:54 • 2 min
Lídrov zamestná balík PPP projektov, volebný kódex a zrejme aj GP

Lídrov zamestná balík PPP projektov, volebný kódex a zrejme aj GP - Politika Balík PPP projektov, príprava volebného kódexu a zrejme aj situácia okolo voľby generálneho prokurátora zamestnajú v pondelok 13. decembra lídrov vládnych strán.

slovakia

left justify in out

Balík PPP projektov, príprava volebného kódexu a zrejme aj situácia okolo voľby generálneho prokurátora zamestnajú v pondelok 13. decembra lídrov vládnych strán. Na Koaličnej rade sa zídu o 14.00 h v sídle KDH. TASR to potvrdil hovorca kresťanských demokratov Matej Kováč. Partneri budú pravdepodobne rozoberať realizáciu tretieho balíka Projektu verejno-súkromného partnerstva (PPP) na výstavbu časti úseku diaľnice D1 medzi Martinom a Žilinou. Práve tento balík chce presadiť šéf rezortu dopravy Ján Figeľ (KDH). Koaličná strana SaS ho však považuje za predražený a balík chce opätovne "vytendrovať". Víťazné konzorcium na čele s nemeckou spoločnosťou Hochtief by malo v prípade realizácie projektu dostať v priebehu 30 rokov približne 8,5 miliardy, ponúka však tretinové zníženie ceny.Lídri budú zrejme hovoriť aj o obvineniach, ktoré sa po tajnej voľbe generálneho prokurátora vzniesli na Most-Híd. Strana chce túto tému otvoriť najskôr na svojom predsedníctve. S jeho závermi pôjde Most-Híd na Koaličnú radu. TASR to potvrdil predseda strany Béla Bugár. Zároveň vylúčil, že uvažuje o vystúpení z koalície."Žijeme v atmosfére nedôvery a frustrovaní, politici obviňujú aj našu stranu a to nás neteší. A ja si nemyslím, že takto môžeme pokračovať ďalej. Budeme musieť hovoriť o tom, či sa dá vôbec pokračovať v takejto atmosfére, ale nepovedal som, že vystúpime. S tým sa vyhrážať nemá," povedal Bugár.Koaličná rada otvorí aj otázku volebného kódexu. Ministerstvo vnútra plánovalo ešte v decembri zriadiť pracovnú komisiu, ktorá pripraví nový volebný kódex. Pracovať na ňom bude podľa hovorcu rezortu Gábora Grendela tak, aby bol prijatý do konca budúceho roka."Naším cieľom je, aby sa už najbližšie voľby riadili týmto kódexom, ktorý zjednotí pravidlá pre všetky typy volieb," vysvetlil. Občania prídu k volebným urnám v roku 2013, keď budú rozhodovať o šéfoch vyšších územných celkoch a poslancoch samosprávnych krajov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies