Lidl na letákoch odstránil z gréckych kostolov kríže: KDH žiada, aby sa reťazec ospravedlnil slovenským zákazníkom

NETKY.SK • 3 September 2017, 10:46 • 2 min
Lidl na letákoch odstránil z gréckych kostolov kríže: KDH žiada, aby sa reťazec ospravedlnil slovenským zákazníkom

BRATISLAVA – Spoločnosť Lidl podľa podpredsedu KDH Pavla Zajaca hrubo zavádza svojich zákazníkov tým, že na svojich obaloch gréckych potravín, vymazala kríže z pravoslávnych kostolov.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Zajac dnes pre agentúru SITA Lidl pod údajnou zámienkou náboženskej neutrality, mení skutočnosť na virtuálnu realitu. „KDH žiada, aby sa spoločnosť Lidl ospravedlnila svojim slovenským zákazníkom za takúto hrubú manipuláciu! Medzinárodná obchodná firma, ako je aj Lidl , si musí byť vedomá aj spoločenskej zodpovednosti za svoje konanie, ktoré v tomto prípade vyvolalo pohoršenie u slovenských občanov,“ vyhlásil Zajac.

Na miestach odkiaľ pochádzajú tieto fotografie( Grécko-ostrov Santoríni) podpredseda KDH bol, tak ako aj niekoľko stotisíc návštevníkov ročne. „Na kopulách pravoslávnych kostoloch sú kríže, na ktoré sú právom hrdí všetci Gréci, ale aj ostatní kresťania. Všetci návštevníci Grécka chápu, že tento symbol kresťanstva je súčasťou histórie, ale aj súčasnosti Grécka. Veď aj celá Európa, ktorej súčasťou je aj Slovensko, stojí na kresťanských základoch,“ povedal Pavol Zajac.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies