Bratislavská polícia vyhodnotí incident medzi Matovičom a Kaliňákom

NETKY.SK • 13 September 2023, 11:38 • 2 min
Bratislavská polícia vyhodnotí incident medzi Matovičom a Kaliňákom

BRATISLAVA - Mestská polícia Bratislava vyhodnotí stredajší incident medzi lídrom hnutia OĽANO a priatelia Igorom Matovičom a členom predsedníctva Smeru-SD Robertom Kaliňákom, ku ktorému prišlo pred Úradom vlády (ÚV) SR, potvrdila hovorkyňa mestskej polície Barbora Krajčovičová.

slovakia

left justify in out

"Mestská polícia Bratislava dnes ráno zasahovala pri incidente na Námestí Slobody. Hliadke mestskej polície sa okamžitým zásahom podarilo zabrániť eskalácii celej situácie a narušeniu verejného poriadku," priblížila hovorkyňa s tým, že incident má polícia zaznamenaný aj na odevných kamerách.

 

Líder OĽaNO Igor Matovič a člen predsedníctva strany Smer Robert Kaliňák mali potýčku, keď strana Smer ohlásila na stredu tlačovú konferenciu pred Úradom vlády na tému nelegálnej migrácie, kam predseda OĽaNO prišiel na aute s ampliónmi a nápisom "My vás mafii nepredáme!". K roztržke medzi Matovičom a Kaliňákom došlo po tom, ako mu exminister vnútra chcel vziať z rúk v aute mikrofón. Na mieste zasiahla mestská polícia.

Smer včera večer oznámil verejnú tlačovú konferenciu, ktorá sa začala pred deviatou, témou bola výzva vláde, aby zatvorila hranice. Smer pred pár dňami znova oprášil v predvolebnej kampani tému prílevu migrantov na Slovensku. Líder strany Robert Fico spolu s Robertom Kaliňákom, Tiborom Gašparom a ďalšími navštívili záchytné miesto vo Veľkom Krtíši.

 

Opozičný Smer vyzval v stredu vládu, aby obnovila kontrolu na hraniciach s Maďarskom. Apeluje na riešenie situácie s nelegálnou migráciou. Fico na tlačovke avizoval, že ak vláda nezavrie hranice, oslovia ostatné opozičné strany a budú iniciovať aj mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej by vládu k tomuto kroku zaviazali. Fico tvrdí, že vláda má legislatívne, technické aj personálne možnosti na obnovu hraničných kontrol. Podotkol, že úlohou premiéra je chrániť národnoštátne záujmy. Skonštatoval, že ak k zatvoreniu hraníc pristúpi Nemecko a Česká republika, situácia u nás sa zhorší. Už teraz je podľa neho kritická. Nevidí problém v ochrane 200-kilometrovej zelenej hranice. Pripomenul, že počas pandémie dokázal štát vyčleniť policajtov a vojakov na kontrolu hraníc okresov, preto predpokladá, že má aj kapacity na obnovu hraničných kontrol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Pravda Foto: Správy - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies