Policajti dostanú vyše 700 ekologických áut. Koľko budú stáť?

NETKY.SK • 15 Február 2022, 13:01 • 2 min
Policajti dostanú vyše 700 ekologických áut. Koľko budú stáť?

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup ekologických automobilov. Financovať ich bude z plánu obnovy. Na nákup vyčlenili 20,2 milióna eur bez DPH. Celkovo 705 vozidiel majú dodať do konca roka 2022, určené sú pre policajné hliadky, operatívcov a vyšetrovateľov.

slovakia

left justify in out

Zákazka sa týka kúpy 705 vozidiel, s možnosťou kúpy ďalších 160 vozidiel počas dvoch rokov, a to v závislosti od potrieb a finančných možností ministerstva vnútra,“ priblížil rezort.

 

 

Počet obmieňaných vozidiel predstavuje asi desať percent vozového parku MV SR. Investícia súvisí s modernizáciou a budovaním odborných kapacít polície v rámci komponentu Plánu obnovy a odolnosti zameraného na boj proti korupcii a praniu špinavých peňazí, bezpečnosť a ochranu obyvateľstva.

 

Predmet zákazky na ekologické automobily je rozdelený na sedem častí. Rezort vnútra plánuje obstarať elektromobily typu hatchback, SUV a tiež dodávky, v kategórii plug-in zasa hybridné vozidlá typu sedan, SUV, hatchback a kombi. Uchádzači o zákazku môžu predložiť ponuku na jednu jej časť, ako aj na ľubovoľný počet častí predmetu zákazky. Kritériom posudzovania ponúk je cena.

 

Prečítajte si tiež: Čo si myslí Roman Mikulec o správaní Roberta Fica?

 

Z počtu 705 vozidiel bude 300 kusov vozidiel označených príslušnosťou k Policajnému zboru a budú vybavené zvukovým a rozhlasovým zariadením. Ďalších 200 kusov žiada rezort vnútra dodať v úprave so skrytou príslušnosťou k polícii a 205 kusov vozidiel bude bez viditeľného označenia k Policajnému zboru. Špeciálna policajná výbava bude ich súčasťou.

 

img

Roman Mikulec

 

„Toto verejné obstarávanie je, samozrejme, v súlade s koncepciou obnovy osobných vozidiel autoparku MV SR do roku 2031, ktorá na ministerstve vnútra dlhodobo chýbala a pripravili sme ju po dôkladnej hĺbkovej analýze stavu a potrieb rezortu. Znižovanie priemerného veku vozidiel sa okrem úspor pri bežných výdavkoch odrazí aj na bezpečnosti posádok a v neposlednom rade na znížení úrovne produkovaných emisií, pri tomto nákupe to odhadujeme na 2 700 ton,“ uviedol minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

 

Možno vás zaujme: Muž utrpel infarkt a zomrel. Správanie lekára všetkých zarazilo!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies