Na západe Ruska sa začali vojenské cvičenia. USA čakajú na vysvetlenie

NETKY.SK • 12 Január 2022, 11:33 • 2 min
Na západe Ruska sa začali vojenské cvičenia. USA čakajú na vysvetlenie

ST. PETERBURG – V štyroch regiónoch na západe Ruska sa začali vojenské cvičenia, informovala tlačová služba Západného vojenského okruhu. Americká administratíva očakáva, že Rusko v rámci deeskalácie situácie okolo Ukrajiny poskytne objasnenia, uviedol hovorca ministerstva zahraničia Ned Price.

slovakia

left justify in out

„Asi tri tisícky vojakov gardovej armády Západného vojenského okruhu začalo bojový výcvik na kombinovaných cvičiskách v regiónoch Voronež, Belgorod, Brjansk a Smolensk,“ uvádza sa v správe.

 

Vojaci motostreleckých divízií Vislenskaya a Yelninskaya si vypracujú bojovú koordináciu a osvoja si nové metódy a taktiky vykonávania palebných misií.

 

„Hlavným dôrazom taktických cvičení bude vykonávanie nácvikov riadenia streľby z ručných zbraní a obrnených vozidiel, organizovanie presunu techniky pod aktívnym vplyvom sabotážnych a prieskumných skupín údajného nepriateľa a vybavenie pevných miest,“ zdôraznili vo vedení Západného vojenského okruhu.

 

Manévre budú ukončené cvičným súbojom živej paľby. Posádky obrnených vozidiel BMP-2 a tankov T-72B3 zasiahnu ciele napodobňujúce vybavenie a živú silu konvenčného nepriateľa na vzdialenosť až 1,2 tisíc metrov.

 

Celkovo sa výcviku zúčastňuje asi 3 000 vojakov, 300 jednotiek vojenskej techniky a štandardné ručné zbrane.

 

img

Vojská ODKB

 

Americká administratíva v reakcii na to očakáva, že Rusko v rámci deeskalácie situácie okolo Ukrajiny objasní vojenské cvičenia na západe krajiny alebo ich úplne zastaví, uviedol hovorca ministerstva zahraničia Ned Price.

 

„Domnievame sa, že v tomto prípade by deeskalácia zahŕňala návrat ruských vojakov do kasární, objasnenie týchto manévrov alebo ich ukončenie, ako aj návrat ťažkých zbraní na miesta ich obvyklého skladovania,“ povedal Price.

 

Dodal, že pokrok v americko-ruských bezpečnostných rokovaniach si vyžaduje, aby sa odohrávali v „atmosfére deeskalácie“.

 

Západní politici v posledných mesiacoch tvrdili, že Rusko sústredilo jednotky na hraniciach s Ukrajinou. Ako upozornil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ruské ozbrojené sily sa pohybujú na území štátu – to nikoho neohrozuje a nikoho by to nemalo obťažovať. Moskva zdôraznila, že vyhlásenia o „ruskej agresii“ sa používajú ako zámienka na zvýšenie kontingentu NATO v pohraničných oblastiach Ruskej federácie.

 

Možno vás zaujme: USA vyzvali Rusko, aby bezodkladne stiahlo svojich vojakov z Kazachstanu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies