Libérijská prezidentka nepredĺži výnimočný stav zavedený kvôli ebole

NETKY.SK • 13 November 2014, 14:45 • 2 min
Libérijská prezidentka nepredĺži výnimočný stav zavedený kvôli ebole

MONROVIA - Libérijská prezidenta Ellen Johnsonová-Sirleafová nepožiada o predĺženie výnimočného stavu, ktorý v jej krajine vyhlásili v auguste tohto roka v súvislosti s epidémiou eboly. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie prezidentky.

slovakia

left justify in out

Smrtiaci vírus si v Libérii doposiaľ vyžiadal najmenej 2836 obetí. Vyhlásenie prezidentky, ktoré odvysielal štátny rozhlas, je znakom pokroku v boji s týmto ochorením, ktoré Libériu zasiahlo ťažšie než Guineu a Sierru Leone - dve ďalšie krajiny s najvyšším počtom obetí.
     

Sirleafovej vyhlásením sa účinne končí výnimočný stav, zostáva však v platnosti zákaz nočného vychádzania, pripomína Reuters.
     

Na následky eboly zomrelo v ôsmich krajinách do 9. novembra už viac ako 5100 ľudí. Vyplýva to z informácií, ktoré v stredu zverejnila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) so sídlom v švajčiarskej Ženeve. 
     

Podľa WHO si nákazlivá krvácavá horúčka vyžiadala životy 5160 pacientov spomedzi celkovo takmer 14.100 infikovaných v ôsmich štátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies