Libéria zaznamenala desiatky nových prípadov nákazy horúčkou ebola

NETKY.SK • 29 December 2014, 13:20 • 2 min
Libéria zaznamenala desiatky nových prípadov nákazy horúčkou ebola

MONROVIA - Libéria dnes vyhlásila, že v oblastiach ležiacich na jej hraniciach so Sierrou Leone sa objavilo niekoľko desiatok nových prípadov nákazy vírusom ebola. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie libérijského ministerstva zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Libéria bola spomedzi všetkých krajín na západe Afriky, kde vypukla ebola, najväčšmi postihnutou, avšak potom sa tam počet prípadov podarilo mierne stabilizovať.
     

Podľa námestníka libérijského ministra zdravotníctva Tolberta Nyenswaha sa pod výskyt nových prípadov podpísalo viacero faktorov, medzi ktoré patrí napríklad cestovný ruch alebo tradičné praktiky, ako je umývanie mŕtvych.
     

Na ebolu už tento rok zomrelo v Libérii takmer 3400 ľudí a celkovo sa ich týmto smrtiacim vírusom nakazilo 8000, aj keď libérijskí predstavitelia tvrdia, že situácia, a to najmä v metropole Monrovia, sa postupne zlepšuje.
     

Viac prípadov eboly ako v Libérii zaznamenali podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO)len v Sierre Leone, kde ich je 9000. Treťou najhoršie postihnutou krajinou je Guinea, kde evidujú necelých 2300 prípadov.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies