Covid-19 si vyžiadal svoju daň. Útočník Edmontonu bojuje so zápalom srdcového svalu

NETKY.SK • 4 Október 2021, 18:14 • 2 min
Covid-19 si vyžiadal svoju daň. Útočník Edmontonu bojuje so zápalom srdcového svalu

EDMONTON – Hokejistom Edmontonu Oilers istý čas nepomôže v zápasoch zámorskej NHL útočník Josh Archibald. Dvadsaťosemročný Kanaďan totiž trpí myokarditídou.

slovakia

left justify in out

O nepríjemné správy sa s fanúšikmi podelil tréner Dave Tippett, ktorý prezradil, že ochorenie súvisí s koronavírusom, ktorý Archibald prekonal v letných mesiacoch. Po návrate z USA do Kanady strávil 14 dní v karanténe, pretože nie je zaočkovaný. Po úvodných chvíľach na ľade sa však necítil dobre.

 

 

„Po návrate z karantény sa pokúšal pár dní korčuľovať, nebol ale vo svojej koži. Uvidíme, ako sa mu bude dariť. Dúfam, že sa z toho dostane a vráti sa na ľad,“ nechal sa počuť kormidelník, ktorý následne dodal, že jeho zverenec absolvuje tento týždeň ďalšie testy.

 

Zápal srdcového svalu považujú odborníci za jeden z následkov nákazy koronavírusom. Ohrozuje predovšetkým vrcholových športovcov a zvyšuje šance na smrteľný infarkt. Rovnaké problémy má aj brankár kanadského klubu Alex Stalock, ktorému bol zápal diagnostikovaný už v novembri minulého roka a s určitosťou vynechá celú sezónu.

 

 

Archibald odštartoval kariéru v NHL v drese Pittsburghu Penguins, v ktorom strávil tri roky a následne sa presunul do tímu Arizona Coyotes. V Edmontone pôsobí od roku 2019 a v minulej sezóne odohral 52 zápasov, v ktorých strelil 7 gólov a pridal 6 asistencií. Klub ho podľa najnovších informácií zapíše na zoznam dlhodobo zranených hráčov, čím v platovom rozpočte získa  1,5 milióna dolárov.

 

Ide o jediného plne nezaočkovaného hráča v kabíne Edmontonu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona