Exprezident Sarkozy sa opäť postavil pred súd, čelí obvineniam z nelegálneho financovania kampane

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 16:35 • 2 min
Exprezident Sarkozy sa opäť postavil pred súd, čelí obvineniam z nelegálneho financovania kampane

PARÍŽ - Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy sa dnes postavil pre súd. Čelí obvineniam z nelegálneho financovania neúspešnej kampane o znovuzvolenie v roku 2012.

slovakia

left justify in out

Ďalší súdny proces musel exprezident absolvovať iba dva týždne po tom, ako ho v inom prípade usvedčili z korupcie a zneužívania úradu na osobný prospech. Sarkozy, ktorý bol prezidentom v rokoch 2007 až 2012, sa proti verdiktu odvolal.

Očakáva sa však, že dnešné pojednávanie rýchlo prerušia a odročia, pretože jeden z právnikov obhajoby je hospitalizovaný s ochorením COVID-19.

Bývalá hlava štátu čelí obvineniam, že pred voľbami, v ktorých ho porazil socialista Francois Hollande, investoval do svojej kampane takmer dvojnásobok povoleného limitu, ktorý je 22,5 milióna eur.

Pokiaľ ho súd uzná za vinného, hrozí mu rok vo väzení a pokuta 3750 eur. Sarkozy aj v tomto prípade akékoľvek pochybenia odmieta.

 

Súvisiaci článok: Bývalý prezident Francúzska je vinný z korupcie, poputuje do väzenia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona