Z drevených ohrádok odviezlo OLO v Bratislave vyše 22.000 vianočných stromčekov

NETKY.SK • 17 Január 2023, 20:00 • 2 min
Z drevených ohrádok odviezlo OLO v Bratislave vyše 22.000 vianočných stromčekov

Bratislava - Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vyzbierala za prvé takmer dva týždne už viac ako 22.000 vianočných stromčekov, čo predstavuje 132 ton.

slovakia

left justify in out

Špeciálne drevené ohrádky vyprázdnili už 6000-krát. Stromčeky musia byť odzdobené. "V ohrádkach nachádzame aj stromčeky v kvetináčoch alebo plastových vreciach. Takto odložené stromčeky nemôžu byť ďalej materiálovo zhodnotené," . Okrem apelu, aby obyvatelia dávali do ohrádok len riadne odzdobené živé stromčeky, ich OLO vyzýva, aby v maximálnej možnej miere tieto ohrádky vo svojej mestskej časti využívali. Ak sa taká z nich v ich okolí nenachádza, stromček môžu odložiť aj k stanovišťu zberných nádob. Využiť na to môžu aj zberný dvor na Starej Ivanskej ceste. Riadne odzdobený vianočný stromček môžu Bratislavčania odložiť počas januára a februára do jednej z takmer 800 drevených ohrádok rozmiestnených po celom meste. Kým minuloročné vianočné stromčeky boli spracované na kompost, tohtoročné sa spracujú na drevotriesku a premenia sa na knižnice. Spolu s partnermi projektu ich OLO v počte 150 kusov daruje na miesta, kde chýbajú. Zber vianočných stromčekov z drevených ohrádok potrvá do 25. februára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies