Leverkusen v šesťbodovom dueli o LM vyhral na pôde Schalke

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 14:59 • 2 min
Leverkusen v šesťbodovom dueli o LM vyhral na pôde Schalke

GELSENKIRCHEN - Futbalisti Schalke 04 Gelsenkirchen prehrali v sobotňajšom domácom stretnutí 26. kola najvyššej nemeckej súťaže I. bundesligy s hráčmi Bayeru Leverkusen 0:1. Jediný gól dôležitého merania síl dosiahol v 35. min nemecký reprezentant Karim Bellarabi.

slovakia

left justify in out

"Farmaceuti" sa po triumfe v Gelsenkirchene dostali so ziskom 45 bodov na priebežnú tretiu priečku znamenajúcu priamu miestenku v budúcosezónnej edícii Ligy majstrov, o jeden bod zaostáva štvrtá Borussia Mönchengladbach, ktorá má zápas k dobru. Schalke patrí piate miesto so šesťbodovým mankom na sobotňajšieho súpera.


Tréner domácich "Königsblauen" Roberto Di Matteo po súboji len ťažko hľadal pozitívne slová na adresu svojho mužstva. "V rozohrávke sme kopili príliš veľa chýb, preto sme následne nemali hru plne pod kontrolou. Nevytvorili sme si dostatok šancí na skórovanie, robili sme na ihrisku zlé rozhodnutia," citoval portál kicker.de pozápasové vyjadrenia 44-ročného talianskeho lodivoda.


Di Matteov náprotivok Roger Schmidt ocenil, že jeho zverenci sa dokázali rýchlo vyrovnať s utorňajším vyradením z LM, keď v osemfinálovej odvete neuspeli na pôde španielskeho Atlética Madrid až v rozstrele zo značky pokutového kopu. "Bol to veľmi ťažký zápas. Zaslúžili sme si zvíťaziť, ale nebola to samozrejmosť. Schalke je doma veľmi nepríjemným mužstvom. Je fantastické, ako sme po utorku znova dokázali zaostriť na cieľ. V posledných týždňoch sme ukázali, že sme ešte silnejší," vyhlásil Schmidt.


Leverkusen dokázal zdolať Schalke aj v druhej tohtosezónnej konfrontácii, v októbri minulého roka zvíťazil doma rovnakým rozdielom ako v sobotu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies