Lesný požiar vyhnal z domovov už vyše 5500 ľudí

NETKY.SK • 8 Jún 2011, 09:34 • 2 min
Lesný požiar vyhnal z domovov už vyše 5500 ľudí

Lesný požiar vyhnal z domovov už vyše 5500 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Viac ako 5500 ľudí už evakuovali úrady na východe amerického štátu Arizona v dôsledku veľkého, rýchlo postupujúceho lesného požiaru. Informovala o tom dnes televízia CNN.
      Len v utorok muselo opustiť svoje domovy takmer 3000 obyvateľov ohrozených miest a dedín. S plameňmi už 10. deň bojuje viac ako 2100 hasičov za pomoci 141 požiarnických áut a 20 helikoptér. Ich úsilie komplikuje silný nárazový vietor, ktorý ženie oheň k mestám Eager a Springerville v oblasti Bielych hôr.
      Druhý najväčší prírodný požiar v histórii Arizony zničil od 29. mája už viac ako 126.000 hektárov suchého lesného porastu. Doposiaľ nebol nikto zranený, zničených bolo minimálne desať budov.
      Požiar sa zatiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu a jeho šírenie ohrozuje aj susedný štát Nové Mexiko. Husté oblaky dymu vidno aj na záberoch z vesmírnych družíc.
      V postihnutej oblasti je výrazne obmedzená viditeľnosť. Národná meteorologická služba (NWS) vydala varovanie pred zníženou kvalitou ovzdušia na východe Arizony a priľahlých regiónoch Nového Mexika.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies