Člen predstavenstva I. Grošaft požiadal J. Miškova o odvolanie z funkcie

NETKY.SK • 14 Január 2012, 14:55 • 2 min
Člen predstavenstva I. Grošaft požiadal J. Miškova o odvolanie z funkcie

Člen predstavenstva I. Grošaft požiadal J. Miškova o odvolanie z funkcie

slovakia

left justify in out

Člen predstavenstva štátnej Slovenskej energetickej prenosovej sústavy, a.s., (SEPS) Igor Grošaft, ktorý sa spomína v údajnom dokumente Slovenskej informačnej služby (SIS) Gorila, požiadal dnes ráno ministra hospodárstva Juraja Miškova (SaS)o odvolanie z funkcie. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ sekcie podpory riadenia SEPS Igor Gallo.
"Ako dôvod uviedol, že nechce, aby súčasná predvolebná situácia na Slovensku vyústila do negatívnej medializácie spoločnosti SEPS, a.s.," vysvetlil tento krok Gallo.
K rovnakému kroku dnes pristúpili aj ďalší dvaja vysokí štátni úradníci, ktorý sa v Gorile spomínajú. O uvoľnenie z funkcie požiadal poradca ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH) pre rómsku kriminalitu Milan Krajniak, ako aj šéf Nemocnice sv. Michala Stanislav Janota. V čase, keď mal spis vzniknúť, boli všetci títo funkcionári vo vedení Fondu národného majetku (FNM).
Ešte v stredu (11.1.) vláda kvôli kauze Gorila odvolala z funkcie predsedníčky výkonného výboru FNM Annu Bubeníkovú. Za jej odchod sa vyslovili všetci ministri SaS, KDH a Mosta-Híd, ako aj premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Proti boli len ministri SDKÚ-DS. Dôvodom na odvolanie boli podľa Miškova informácie z dokumentu Gorila, ktoré naznačujú korupčné správanie Bubeníkovej, ako aj ďalších funkcionárov FNM ešte v období druhej vlády Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS). Pravosť tvrdení zo spisu doteraz nikto oficiálne nepotvrdil.
Podľa predbežných hospodárskych výsledkov dosiahol SEPS za vlaňajšok zisk pred zdanením vo výške 42 miliónov eur a na konci minulého roka odviedla do štátneho rozpočtu mimoriadne dividendy vo výške 8,8 milióna eur. "Celkovo tak v roku 2011 vyplatila dividendy v objeme 17,8 milióna eur," doplnil Gallo.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies