Len kúsok od našich hraníc sa nachádza unikátne miesto: Tu by si sa chcel potápať aj ty!

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 14:00 • 2 min
Len kúsok od našich hraníc sa nachádza unikátne miesto: Tu by si sa chcel potápať aj ty!

V Alpách neďaleko slovenských hraníc sa nachádza magické miesto. Niekoľko mesiacov v roku tu nájdeme smaragdové jazero - sen každého potápača.

slovakia

left justify in out

Počuli ste už o jazere Grüner See? Nachádza sa v Rakúsku, približne 240 kilometrov od Bratislavy pri mestečku Oberort. Je výnimočné tým, že sa tu vyskytuje len niekoľko mesiacov v roku. Napriek tomu láka davy turistov, a to najmä z radov potápačov.

 

img

Zdroj: Profimedia

 

Toto malebné jazero je v údolí medzi vysokými alpskými štítmi. V letných mesiacoch topiaci sa sneh a ľad z okolitých vrchov zaleje park s lavičkami, mostami aj cestičkami a naplní ho priezračnou ľadovcovou vodou. Najvyššiu hladinu dosahuje v júni, vtedy má hĺbku približne 12 metrov.

 

Alpská príroda zaliata tyrkysovou hladinou je snom mnohých milovníkov potápania, ktorí sa sem s radosťou vracali, aby sa mohli vznášať ponad turistické chodníky. Žiaľ, v súčasnosti to už možné nie je. Krajina sa obávala, že by mohlo dôjsť k znečisteniu unikátneho miesta, preto potápanie v tomto „sezónnom“ jazere zakázala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies