Hráči NHL na ľade len v ochranných maskách, nový formát playoff už aj s nasadenými mužstvami

NETKY.SK • 26 Máj 2020, 07:46 • 2 min
Hráči NHL na ľade len v ochranných maskách, nový formát playoff už aj s nasadenými mužstvami

NEW YORK - Hokejisti v NHL by v prípade obnovenia sezóny mali nosiť ochranné masky na tvári. Na sociálnej sieti Twitter o tom informoval Pierre Lebrun zo zámorskej televíznej stanice TSN. Podľa zdroja však hráči nebudú mať povinnosť nosiť masky počas tréningov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zápasy bez divákov 

Sezónu v NHL pozastavili pre pandémiu koronavírusu v marci. Hráčska asociácia NHLPA schválila cez víkend formát súťaže v prípade jej obnovenia. Návrh počíta s 24 účastníkmi play off, pričom všetky zápasy by sa hrali bez divákov.

 

img

 

Formát playoff 2020

Prvé štyri tímy vo Východnej i Západnej konferencii by na základe percentuálneho bodového zisku postúpili priamo do 2. kola vyraďovačky. V 1. kole play off by štartovali tímy z 5. až 12. miesta, série by sa hrali na tri víťazné zápasy. Od 2. kola by sa hralo klasicky na štyri víťazné duely.

 

img

Formát pre playoff NHL 2020.

 

Povinné opatrenia 

NHL momentálne pripravuje druhú fázu návratu k zápasom, počas nej by sa mohli vrátiť tímy do arén k obmedzeným tréningom. Spustiť by ju chceli začiatkom júna, no presný dátum zatiaľ nezverejnili. Podľa plánu by mohli ísť do tréningových centier len šiesti hráči naraz a ešte nebude dovolená prítomnosť trénerov na ľade.

 

 

Trénovať sa bude len bezkontaktne a hráči budú musieť udržiavať odstup a používať masky na tvár pri vstupe a odchode z priestorov. Tretia fáza už zahŕňa spoločné tréningové kempy tímov a záverečná návrat k zápasom. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies