Lekári posielajú vláde posledné varovanie

NETKY.SK • 15 Júl 2022, 16:24 • 2 min
Lekári posielajú vláde posledné varovanie

BRATISLAVA - Ak sa nič nezmení ani na augustovom stretnutí, lekári zo slovenských nemocníc odchádzajú.

slovakia

left justify in out

O platoch zdravotníkov sa rokovalo na úrade vlády, premiér Eduard Heger (OĽANO) po stretnutí oznámil, že na konkrétnom návrhu zvýšenia miezd sa nedohodli. Rokovania budú pokračovať 9. augusta. LOZ a Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek, ktoré sa na rokovaní zúčastnili, ho ohodnotili pozitívne.

 

Napriek tomu sa už ozvali nespokojní záchranári a taktiež predseda lekárskeho odborového združenia( LOZ) Peter Visolajský, ktorý vláde poslal  pred najbližším stretnutím posledné varovanie. 

 

Prečítajte si tiež: Vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej k posledným vyhláseniam bývalého premiéra Igora Matoviča

 

img

 

Predseda LOZ Visolajský uviedol : „Situácia v našom zdravotníctve je taká vážna, že lekári sú odhodlaní za tieto požiadavky podať výpovede. Inú možnosť nám, žiaľ, politici nedávajú. Na tomto našom postoji sa nič nezmenilo, keďže stále nevidíme reálne kroky vlády pre zlepšenie nášho zdravotníctva," povedal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies