FOTO Legendárny Pelé žaluje Samsung, žiada 30 miliónov dolárov

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 19:14 • 2 min
FOTO Legendárny Pelé žaluje Samsung, žiada 30 miliónov dolárov

RIO DE JANEIRO – Legendárny brazílsky útočník Pelé žaluje juhokórejskú nadnárodnú spoločnosť Samsung a žiada 30 miliónov dolárov kvôli reklame v novinách. Muž v reklame sa totiž nápadne podobá na brazílsku futbalovú ikonu.

slovakia

left justify in out

Žalobca tvrdí, že reklama obohacuje spoločnosť Samsung, zatiaľ čo porušuje Pelého propagačné práva a znižuje hodnotu jeho vlastnej značky.

Pelého právnik Frederick Sperling povedal: "Cieľom je získať spravodlivú kompenzáciu za neoprávnené použitie Pelého identity a predísť budúcim neoprávneným zneužitiam."

Spoločnosť Samsung a Pelé spolu údajne rokovali o reklamnej kampani ešte v roku 2013, avšak kórejská spoločnosť na poslednú chvíľu od spolupráce upustila.
 

img

 

Spoločnosť v októbri zverejnila reklamu v New York Times, na ktorej je tvár usmievajúceho sa muža, ktorý sa nápadne podobá na Pelého. Hneď vedľa neho je televízia, v ktorej futbalista predvádza "nožničky", ktoré preslávil práve brazílsky futbalista.

 

Sedemdesiatpäťročný Pelé bol už reklamnou tvárou spoločností ako Subway, Emirates či Viagra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies