Pri rokovaniach Ruska a Ukrajiny prišlo k pozitívnemu posunu

NETKY.SK • 11 Marec 2022, 14:04 • 2 min
Pri rokovaniach Ruska a Ukrajiny prišlo k pozitívnemu posunu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v piatok uviedol, že na prebiehajúcich ukrajinsko-ruských rokovaniach prišlo k "pozitívnemu posunu". TASR správu prevzala od agentúry AFP a televízie BBC.

slovakia

left justify in out

„Prišlo tam k istým pozitívnym posunom, ako ma informovali vyjednávači našej strany," povedal Putin na stretnutí bieloruskému prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi, kľúčovému spojencovi Ruska. Zároveň dodal, že rokovania „sa teraz konajú takmer každý deň".

Šéf Kremľa sa tiež na stretnutí vyjadril k sankciám, ktoré na Rusko uvalili západné krajiny. Tie môžu mať podľa Putina pre jeho krajinu pozitívny účinok.

 

img

 

„Toto je čas príležitosti posunúť sa smerom k posilneniu našej ekonomickej a technologickej nezávislosti... Aj Sovietsky zväz v skutočnosti existoval v podmienkach spojených so sankciami a napriek tomu sa vyvíjal a dosiahol kolosálne úspechy," vyhlásil Putin.

 

Od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu sa doposiaľ konali na bieloruských hraniciach tri kolá rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom. Vo štvrtok sa tiež v Turecku uskutočnilo stretnutie ruského a ukrajinského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova a Dmytra Kulebu. Žiadne z týchto rokovaní však neboli prelomové, píše BBC.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies