Chárov debut v Capitals, prvý hetrik v NHL a Svitkové skvelé umiestenie

NETKY.SK • 15 Január 2021, 11:59 • 2 min
Chárov debut v Capitals, prvý hetrik v NHL a  Svitkové skvelé umiestenie

BRATISLAVA - Aj keď s obmedzeniami, športové ligy po celom svete pokračujú.

slovakia

left justify in out

Aj keď prišiel v poslednej etape prestížnej Rely Dakar slovenský pretekár Štefan Svitko až 17. miesto, jeho celkový cieľ splnil. V celkovom poradí sa umiestnil na skvelom 8. mieste so stratou 1:43:07h na celkového víťaza z Argetníny, Benavidasa. Pre Svitka ide už o druhé ôsme umiestennie v kariére. Prvý Dakar odjazdil aj ďaľší slovák, Erik Vlčák, ktorý s viac ako 20-hodinovou stratou obsadil 39. miesto.


Druhá zápasová noc kanadsko-americkej NHL priniesla 11 zápasov. Pre slovesnkých fanúšikov bol najzaujímavejší zápas medzi Washingtonom a Buffalom.  Capitals zvíťazili 6:4 a bývalý kapitán Bostonu, Zdeno Chára, bol počas jeho premiéry tretím najvyťaženejším hráčom. Jeho spoluhráč Richard Pánik nebodoval. Edmonton triumfoval na vlastnom štadióne nad Vancouverom 5:2. Domáci kapitán Connor McDavid zaznamenal prvý hetrik v novej sezóne. K 3 gólom prridal aj jednu asistenciu.

 

img


Skvelá správa z nižšej zámorskej hokejovej súťaže ECHL. Roman Durný sa tam stal brankárom týždňa. V sledovanom období 4.- 10. januára vychytal dve víťazstvá pre svoj tím Tulsa Oilers s jedným shutoutom, úspešnosťou zákrokov 96,8% a priemerom 0,96 gólu na zápas. V prvom zápase proti Utahu (1:0) vykryl všetkých 26 striel súperových hráčov a v druhom súboji proti tomu istému súperovi k triumfu 3:2 po sam. nájazdoch prispel 37 zákrokmi a štyrmi zneškodnenými nájazdmi. 

 

Za najlepšieho športovca Fínska v roku 2020 vyhlásili futbalového brankára Lukáša Hradeckého, ktorý má korene na Slovensku. Tridsaťjedenročný hráč Bayeru Leverkusen získal dokopy 2768 hlasov, na druhom mieste skončil golfista Sami Välimäki (2243 hlasov), tretí bol hokejista Miro Heiskanen (1941) a štvrtý pretekér F1 Valtteri Bottas (1709).  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona