Pri streľbe v Austrálii zomrelo šesť ľudí vrátane dvoch policajtov

NETKY.SK • 13 December 2022, 10:14 • 2 min
Pri streľbe v Austrálii zomrelo šesť ľudí vrátane dvoch policajtov

BRISBANE - Pri streľbe na odľahlom vidieckom mieste v austrálskom štáte Queensland prišlo o život šesť ľudí vrátane dvoch mladých policajtov. Informovali o tom v utorok agentúry AP a AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

V pondelok popoludní k nehnuteľnosti neďaleko mestečka Wieambila asi tri hodiny západne od Brisbane dorazili štyria policajti, ktorí mali preveriť informácie o nezvestnom Nathanielovi Trainovi. Zaútočili na nich najmenej dvaja ozbrojení strelci, pričom dvaja policajti utrpeli vážne zranenia a zomreli na mieste činu. Išlo o 26-ročnú Rachel McCrowovú a 29-ročného Matthewa Arnolda. Počas prestrelky bol zabitý aj sused, uviedla polícia. Jednej z policajtiek sa podarilo privolať pomoc a po niekoľkohodinovom obliehaní proti ozbrojeným obyvateľom nehnuteľnosti krátko pred polnocou zasiahla špeciálna policajná jednotka. Zomreli pri tom dvaja muži a jedna žena. Ako uviedla komisárka queenslandskej polície Katarina Carrollová, všetci traja sú považovaní za páchateľov útoku. Carrollová dodala, že miestna polícia konala na základe žiadosti úradov zo susedného zväzového štátu Nový Južný Wales, aby skontrolovala informácie o Nathanielovi Trainovi, ktorý bol pred 12 mesiacmi nahlásený ako nezvestný. Podľa komisárky vyšetrovanie incidentu stále pokračuje a zatiaľ je priskoro povedať, či útočníci prilákali políciu k nehnuteľnosti pod falošnou zámienkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies