Legendárny Mortal Kombat sa vracia v úplne novom filmovom spracovaní

NETKY.SK • 24 Február 2021, 21:37 • 2 min
Legendárny Mortal Kombat sa vracia v úplne novom filmovom spracovaní

Dve slová, ktoré ovplyvnili generáciu detí a dospievajúcich v 90-tych rokoch. Mortal Kombat sa objavil najprv v dvoch filmových spracovaniach a neskôr ako hra na konzoly a PC.

slovakia

left justify in out

Najprv ako bojová hra 

Na chvíľu sa Mortal Kombar odmlčal. Jeho remake v hernom spracovaní a v solídnej grafike prišiel na konzoly a hlavne PC verzii ako Mortal Kombat. Okrem spomínanej skvelej grafiky, na rok 2011 veľmi slušnej, sa celkom podaril aj príbeh. Nebolo to teda len o samotnom boji počas turnaja. Odvtedy vznikli ešte dve novšie verzie pre playerov. Poslednú ponúkame v ukážke.

 

 

Stále tu však nebolo filmové spracovanie. To posledné, ešte z minulého storočia, kedy Shao-Kan takmer ovládol Zem, má už viac ako 20 rokov. A pri pohľade, ako dokázali tvorcovia spracovať najnovšiu hraciu verziu, sa už núkalo aj vytvorenie samotného filmu.  

 

Akčný film roku 2021? 

To sa nakoniec stalo skutočnosťou. Navyše tvorcovia avizovali, že rok 2021 by mal byť práve tým, kedy sa nový Mortal Kombat objaví aj vo filmovej podobe. Trailer je priam úžasný, nechýbajú v ňom ani typické FATALITY, ktorými sa hry Mortal Kombat preslávili od začiatku svojej tvorby. 

 

 

Postavy 

Príbeh, aspoň ako priblížil scenárista Greg Russo, sa má odohrávať okolo hlavnej postavy neznámeho Colea Younga, ktorého bude prenasledovať jeden z najznámejších bojovníkov z podsvetia Sub-Zero. Pokiaľ je v sériách Mortal Kombat ľad, nesmie chýbať ani oheň. Objaví sa teda aj Scorpion. Opäť sa odohrá turnaj Mortal Kombat medzi hrdinami a najlepšími bojovníkmi dvoch svetov. Pre tvorcov bolo obzvlášť komplikované, koľko a akých postáv si nakoniec do filmu vyberú. Z traileru je zrejmé, že tam budú Sub-Zero, Scorpion, Raiden, Jax, Sonya, Kano, Goro, Shang-Tsung, Kung Lao či Liu Kang. 

 

img

 

Bez Johnyho 

Pamätníkom a fanúšikom po celom svete však chýbalo jedno meno. Filmová hviezda, herec, bojovník zmiešaných umení, namyslený a super-rýchly Johny Cage. Aj napriek tejto absencii má už teraz film veľký ohlas. 

 

Európa si ešte počká 

Predpokladané vydanie je naplánované na 16. apríla. Za normálnych okolností by sme povedali, že premiéra v kine sa bude konať v tento dátum, avšak koronavírus to neumožňuje. HBO max to však spustí na obrazovkách tv. Keďže je v ponuke len pre USA, Európa a zvyšok sveta si budú musieť na oficiálny film počkať trochu dlhšie. Do konca roka by však už mal byť dostupný v každej krajine sveta. 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona