Holandský tím Jumbo-Visma zarobil na Vuelte 364.985 eur

NETKY.SK • 19 September 2023, 10:00 • 2 min
Holandský tím Jumbo-Visma zarobil na Vuelte 364.985 eur

MADRID - Holandský cyklistický tím Jumbo-Visma si neodniesol zo španielskej Vuelty len prvé tri miesta v celkovom poradí a päť etapových vavrínov, ale aj takmer tretinu všetkých finančných prémií za dosiahnuté výsledky.

slovakia

left justify in out

Jumbo na Vuelte dominovalo, Američan Sepp Kuss získal červený dres, Dán Jonas Vingegaard skončil druhý a Slovinec Primož Roglič tretí. To sa podarilo na Vuelte len raz v roku 1966 tímu Kas. Traja pretekári si podelili pódium aj v dvoch najťažších etapách s cieľmi na Tourmalete a Altu de L'Angliru. Holandská stajňa zároveň skompletizovala zlatý hetrik, keďže tento rok vyhrala všetky tri Grand Tours - Roglič triumfoval na Gire a Vingegaard na Tour de France.

 

Skvelé výsledky obohatili aj tímovú kasu, Jumbo na Vuelte zinkasovalo dokopy 364.985 eur, 81-krát viac ako najhorší tím Astana Qazaqstan (4485 eur). Druhý v poradí bol belgický Soudal QuickStep, ktorý si polepšil o 98.965 eur, a tretí skončil SAE Team Emirates (95.530).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / Cycling Weekly Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies