Legendárny francúzsky módny návrhár Thierry Mugler zomrel

NETKY.SK • 24 Január 2022, 09:42 • 2 min
Legendárny francúzsky módny návrhár Thierry Mugler zomrel

Vo veku 73 rokov zomrel v nedeľu známy francúzsky módny návrhár Thierry Mugler. Potvrdil to jeho agent Jean-Baptiste Rougeot. Návrhár zomrel prirodzenou smrťou.

slovakia

left justify in out

„Sme zdrvení, že musíme v nedeľu 23. januára 2022 oznámiť úmrtie Manfreda Thierryho Muglera," uvádza sa v príspevku na Muglerovej sociálnej sieti.

 

 

Bol známy dizajnom so širokými ramenami inšpirovaným pôvabom 40. a 50. rokov. Muglerove návrhy nosili rôzne hviezdy vrátane Davida Bowieho a Lady Gaga. Pre Beyoncé vytvoril mnoho scénických kostýmov a v roku 2019 navrhol slávne šaty pre Kim Kardashian na udalosť Met Gala. Jeho značka sa preslávila parfumami ako Angel a Alien.

 

 

Narodil sa ako Manfred Thierry Mugler v roku 1948 vo francúzskom Štrasburgu, bol talentovaným umelcom a vo veku 14 rokov pôsobil ako tanečník v Ballet du Rhin. Bol tiež akrobatom a modelom. So skorým záujmom o výrobu vlastných odevov otvoril Mugler v sedemdesiatych rokoch svoj prvý butik v Paríži.

 

„Nebol som si istý, čo chcem robiť, ale móda sa mi v Paríži veľmi rýchlo rozbehla, len čo som ukázal svoje náčrty,“ povedal nedávno pre Women's Wear Daily.

 

img

 

Hovorí sa, že bol samotár, zdalo sa, že na začiatku 21. storočia odišiel z módy a rozhodol sa vytvárať jednorazové kúsky pre rôzne hviezdy.

 

Prečítajte si: Vo veku 96 zomrel Raphael Esrail, ktorý prežil Auschwitz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies