V súvislosti s prípadom influencera Tatea vykonali v Rumunsku ďalšie razie

NETKY.SK • 12 Január 2023, 14:10 • 2 min
V súvislosti s prípadom influencera Tatea vykonali v Rumunsku ďalšie razie

BUKUREŠŤ - Rumunský orgán pre boj s organizovaným zločinom vykonal ďalších sedem domových prehliadok v rámci vyšetrovania týkajúceho sa bývalého profesionálneho kickboxera a kontroverzného influencera Andrewa Tatea. TASR správu prevzala vo štvrtok z agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Riaditeľstva pre vyšetrovanie organizovaného zločinu a terorizmu (DIICOT) Ramona Bollaová uviedla, že v okresoch Bukurešť, Ilfov a Prahova prebiehajú prehliadky "s cieľom získať ďalšie dôkazy". Tate (36), ktorý má britské aj americké občianstvo, bol spolu so svojím bratom Tristanom a s dvoma Rumunkami zadržaný 29. decembra v Rumunsku pre podozrenie z pašovania ľudí, znásilnenia a založenia organizovanej zločineckej skupiny. Odvolací súd v Bukurešti všetkým štyrom v utorok potvrdil 30-dňovú väzbu. Tú im súd predĺžil z 24-hodinovej vlani v decembri. Bratia Tateovci a dve Rumunky údajne pašovali, najímali a zneužívali ženy tým, že ich nútili k výrobe pornografie, ktorú chceli šíriť na internete za účelom zisku.

 

Zatiaľ bolo identifikovaných šesť obetí, ktoré údajne takto sexuálne vykorisťovali. V rámci vyšetrovania spusteného v apríli sa uskutočnili razie na viacerých miestach po celom Rumunsku. Bratia Tateovci aj zmienené dve Rumunky obvinenia popierajú. Tateovi, ktorý sa pred niekoľkými rokmi spolu s bratom Tristanom presťahoval do Rumunska, zakázali za jeho mizogýnne výroky prístup k viacerých sociálnym sieťam, napríklad k YouTube, Facebooku, Instagramu aj TikToku. Povolili mu však vrátiť sa na Twitter, keď ho kúpil americký podnikateľ Elon Musk. Na Twitteri má 4,5 milióna sledovateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies