Francúzska rada moslimov podáva trestné oznámenie na Facebook a YouTube

NETKY.SK • 25 Marec 2019, 15:46 • 2 min
Francúzska rada moslimov podáva trestné oznámenie na Facebook a YouTube

PARÍŽ - Francúzska rada pre moslimské vyznanie (CFCM) podáva trestné oznámenie na spoločnosti Facebook France a Youtube France za to, že zverejnili videozáznam masakier, ktoré sa 15. marca odohrali v dvoch mešitách v meste Christchurch na Novom Zélande.

slovakia

left justify in out

Extrémista pôvodom z Austrálie počas nich zastrelil 50 ľudí a ďalšie desiatky zranil, informovala agentúra AFP.

 

CFCM vo svojom vyhlásení pre médiá vysvetlila, že trestné oznámenie na francúzske pobočky oboch technologických gigantov podáva za zverejnenie videozáznamu s násilným obsahom, ktorý podnecuje terorizmus, alebo je charakteru, ktorý môže vážne poškodiť ľudskú dôstojnosť a ohroziť neplnoleté osoby.

 

 

Trestným oznámení sa zaoberá parížska prokuratúra, dodala agentúra AFP. Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová v pondelok oznámila, že okolnosti útoku na mešity v Christchurchi bude objasňovať vyšetrovacia komisia na najvyššej úrovni.

 

Ardernovej vláda už skôr rozhodla, že nechá preveriť, či bolo možné takémuto útoku zabrániť, dosiaľ však nebolo známe, o aký druh vyšetrovania pôjde. Z útoku na mešity v Christchurchi bol obvinený 28-ročný austrálsky pravicový extrémista.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies