Leedsu United došla trpezlivosť, tréner Bielsa je bez práce

NETKY.SK • 28 Február 2022, 13:40 • 2 min
Leedsu United došla trpezlivosť, tréner Bielsa je bez práce

LEEDS – Argentínsky stratég Marcelo Bielsa už nie je trénerom Leedsu United, ktorý pôsobí v najvyššej anglickej súťaži. Vedenie klubu sa ho rozhodlo odvolať po víkendovej prehre 0:4 s Tottenhamom.

slovakia

left justify in out

Prehra v zápase s londýnskym klubom pre Leeds znamená, že sa aktuálne nachádza len dva body od zostupového pásma. Mužstvo nevyhralo v šiestich zápasoch po sebe a vo februári sa postaralo o negatívny rekord Premier League, keďže v piatich dueloch inkasovalo počas jedného mesiaca až dvadsať gólov. Meno nástupcu skúseného trénera by sme mali spoznať už dnes.

 

 

„Bolo to najťažšie rozhodnutie, aké som musel počas svojho pôsobenia v klube uskutočniť, keďže som vzal do úvahy všetky úspechy, ktoré Marcelo Bielsa v Leedsi dosiahol. S ním ako trénerom sme prežili tri úspešné sezóny, ktoré prinavrátili na Elland Road dobré časy. Zmenil kultúru klubu a dodal nám víťaznú mentalitu,“ vyhlásil väčšinový vlastník  Andrea Radrizzani.

 

Bielsa prevzal klub v lete 2018 v druhej lige a o dve sezóny neskôr s ním postúpil medzi anglickú elitu, na čo fanúšikovia čakali dlhých 16 rokov. „Postup v sezóne 2019/2020 bude žiť v našich hlavách ešte dlho. Musím však konať v záujme klubu a nazdávam sa, že pre zachovanie našej prvoligovej príslušnosti je potrebná zmena. Nedávne výkony a výsledky nenaplnili naše očakávania,“ stojí vo vyhlásení.

 

 

Bielsa mal pred pôsobením v Anglicku povesť vynikajúceho trénera a búrliváka, ktorý sa nikde nezdržal príliš dlho. Pamätať si ho môžete z lavičiek reprezentačných tímov Argentíny a Chile, v Európe postupne trénoval Espanyol, Athletic Bilbao, Marseille, Lille a Leeds. Dva dni bol aj trénerom rímskeho Lazia, ktoré predčasne opustil kvôli tomu, že bol nespokojný s nedostatočným posilnením mužstva pred sezónou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies