Le Pen musí vrátiť Európskemu parlamentu vyše 320-tisíc eur

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 18:57 • 2 min
Le Pen musí vrátiť Európskemu parlamentu vyše 320-tisíc eur

PARÍŽ - Bývalý líder a zakladateľ francúzskeho krajne pravicového Národného frontu (FN) Jean-Marie Le Pen a popredný člen strany Bruno Gollnisch musia Európskemu parlamentu (EP) vrátiť spolu takmer 600-tisíc eur za mzdy neprávom vyplatené ich asistentom.

slovakia

left justify in out

Európsky súdny dvor totiž v stredu odmietol snahy oboch europoslancov o anulovanie rozhodnutia EP, ktorý žiada vrátenie týchto peňazí. Konkrétne musí Le Pen vrátiť viac než 320-tisíc eur, ktoré EP v rokoch 2009 až 2014 zaplatil členovi jeho tímu najatému ako asistentovi, Gollnisch musí zaplatiť približne 276-tisíc eur.

Obvinenia sa týkajú aj ďalších europoslancov za NF, ktorých asistenti v skutočnosti nevykonávali svoju prácu v sídlach EP v Bruseli a Štrasburgu, ale venovali sa straníckej činnosti. NF mal takýmto spôsobom neoprávnene zamestnávať okolo 20 osôb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies