Lavrov prehlásil, že Rusko nie je zodpovedné za spor so Západom

NETKY.SK • 2 Apríl 2018, 14:24 • 2 min
Lavrov prehlásil, že Rusko nie je zodpovedné za spor so Západom

MOSKVA - To, ako ďaleko zájde spor medzi Moskvou a Západom v súvislosti s otrávením bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa v Británii, nezávisí od Ruska.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v pondelok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Lavrov na tlačovej konferencii obvinil západné krajiny z toho, že "hrajú detské hry". Naznačil tiež, že otrávenie Skripaľa mohlo byť v záujme Spojeného kráľovstva. Jeho vyjadrenia priniesli britská spravodajská televízia Sky News a agentúra Reuters.

 

"V časoch studenej vojny existovali určité pravidlá... teraz však Británia a Spojené štáty zanechali všetku slušnosť," citovala Sky News šéfa ruskej diplomacie. Skripaľa a jeho dcéru Juliju našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v anglickom meste Salisbury, kde žili. Británia z útoku, pri ktorom bola použitá nervovoparalytická látka novičok vyvinutá v bývalom Sovietskom zväze, obvinila Moskvu. Rusko však akúkoľvek zodpovednosť za útok odmieta.

 

Prípad viedol k značnému zhoršeniu napätia medzi Londýnom a Moskvou. Británia a takmer 30 ďalších krajín vyhostilo celkovo vyše 140 ruských diplomatov, na čo Rusko reagovalo recipročnými opatreniami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies