Lavrov jasne poprel, že by Moskva ponúkla Asadovi politický azyl

NETKY.SK • 26 Január 2016, 11:06 • 2 min
Lavrov jasne poprel, že by Moskva ponúkla Asadovi politický azyl

MOSKVA - Moskva nevyzvala sýrskeho prezidenta Bašára Asada, aby odstúpil, a neponúkla mu ani politický azyl, uviedol dnes šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov.

slovakia

left justify in out

"V oboch prípadoch je odpoveď 'nie'," vyhlásil Lavrov na tlačovej konferencii venovanej udalostiam roka 2015. "Nie je to pravda. Nikto nepožiadal o politický azyl a nikto nič takéto neponúkol," citovala ruského ministra agentúra Reuters.


Ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore pre nemecký denník Bild, ktorý bol zverejnený 12. januára, povedal, že Rusko by mohlo udeliť Asadovi azyl, ak bude donútený opustiť svoju krajinu.


Podľa Putina je ale príliš skoro hovoriť o tom, či bude musieť Moskva poskytnúť útočisko Asadovi, ktorého krajina sa už takmer päť rokov nachádza v občianskej vojne. "Najprv musí byť sýrske obyvateľstvo schopné hlasovať, potom uvidíme, či Asad bude musieť opustiť svoju krajinu, ak prehrá voľby," konštatoval šéf Kremľa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies