Lavrov a Kerry budú v sobotu spolu rokovať v Pekingu

NETKY.SK • 7 November 2014, 11:09 • 2 min
Lavrov a Kerry budú v sobotu spolu rokovať v Pekingu

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa v sobotu stretne s americkým rezortným kolegom Johnom Kerrym. Schôdzka sa uskutoční v Pekingu pred začiatkom summitu Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC). Informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na ruské tlačové agentúry.

slovakia

left justify in out

Agentúry citujúc zdroj z ruského rezortu diplomacie neuviedli viac podrobností. Poslednému rokovaniu medzi Lavrovom a Kerrym dominovala téma ukrajinskej krízy. Vyhrotená situácia na Ukrajine spôsobila ochladenie diplomatických vzťahov medzi Moskvou a jej západnými partnermi, zatiaľ najhoršie od skončenia studenej vojny. Situáciu nezlepšili ani posledné parížske rokovania, ktoré Lavrov a Kerry viedli v októbri.
      

Na summit APEC pricestujú do Číny aj prezidenti USA i Ruska Barack Obama a Vladimir Putin, následne sa spoločne zúčastnia aj schôdzky skupiny hospodársky najvyspelejších krajín G20 v austrálskom Brisbane. Washington uviedol, že oficiálne rokovanie prezidentov sa neplánuje, neformálne stretnutie nevylúčili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies