Lavagance zverejnili skladbu Make Me Smile

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 13:48 • 2 min
Lavagance zverejnili skladbu Make Me Smile

BRATISLAVA - Slovenská kapela Lavagance zverejnila skladbu Make Me Smile. V piesni, ktorá sa bude nachádzať na očakávanom albume Halfway To The Grave, hosťuje aj Daniel Kapitan.

slovakia

left justify in out

"Daniel je spevák z Prešporských junákov, našiel nám ho Braňo Špaček, ako na hlavnom námestí v Bratislave spieva prevzaté skladby. Potom ma zavolal, aby som si ho šiel pozrieť do jedného podniku a bol som z neho unesený, tak som mu navrhol, aby nám skúsil niečo naspievať, že presne takúto farbu sme hľadali. Na albume spieva ešte v jednej skladbe, vždy vymyslí geniálne linky. Budeme spolupracovať aj naďalej, vždy sa mi páčila spolupráca viacerých mužských hlasov v jednej skladbe," prezradil líder kapely Marek Rakovický.

 

Formácia ponúkla k singlu aj videoklip, ktorý nakrúcali v Moskve a pokrstili ho nedávno v Prahe. Do Ruska vycestovali spevák a gitarista Marek Rakovický, basgitarista Vincent NY a režisér Braňo Špaček. "Braňov nápad sa nám páčil. Bolo to opäť niečo iné, čo nás zlákalo. Keď sme videli letecké zábery z Moskvy, hneď sme kúpili dron a Marek všetky tie technické detaily a problémy s tým spojené nadšene riešil spolu s režisérom a tiež aj sám dron ovládal. Z Moskvy sme priniesli obrovské kvantum nakrúteného materiálu. Strávili sme tam až sedem dní. Nakrúcali sme prevažne v exteriéri, pohybovali sme sa medzi obyčajnými ľuďmi, v uliciach, v metre. Chceli sme ukázať skutočnú moskovskú realitu, pretože veríme, že predstaviteľmi národa sú ľudia, nie politici," uviedli hudobníci. 

 

Spomínaný režisér chcel pôvodne nakrútiť klip s inou tematikou. "Keď som si pesničku vypočul prvýkrát, dostal som pocit, že by sa v nej mali predvádzať ľudia s výnimočnými schopnosťami, ako napríklad človek, ktorý dokáže zjesť pohár, alebo ďalší, ktorý dvihne ťažký stôl v zuboch a podobne. Keď som si takých začal hľadať na internete, natrafil som na tematiku Ruska. Ten nápad ma chytil a bavil ma stále viac. Od pôvodného námetu som úplne upustil. Naopak, v texte skladby, ktorý hovorí o žene som našiel symboliku s Moskvou - akoby Marek spieval o žene a zároveň o meste," objasnil tvorca, ktorému sa nakrúcanie páčilo. 

 

"Od prvého okamihu sme sa stretávali s neskutočne priateľskými ľuďmi, všetci nám vychádzali v ústrety, zaujímali sa, čo nakrúcame. Nemali sme žiadne komplikácie, bezproblémové bolo dokonca aj nakrúcanie leteckých záberov z profesionálneho filmovacieho vrtuľníka. Na naše veľké prekvapenie, sme sa tam cítili celkom ako doma. Vôbec som nemal pocit, že sme turisti. Práve naopak. Človek tam akoby objaví svoje slovanské korene, čo je veľmi nečakané, no príjemné zistenie. To je asi ten dominantný šok, ktorý vo mne ostal a ktorý sme aj s chalanmi zažili - to demystifikovanie ruského sveta a tamojších ľudí. Nakrútili sme okolo šesť - sedem hodín materiálu. Spracovať ho na triapolminútovú pesničku nebolo práve najjednoduchšie," dodal Špaček. 

 

Nový album Halfway To The Grave vyjde 28. mája pod značkou Slnko Records. Kapela ho nahrávala v domácich Lvgnc studios, o produkciu sa postaral frontman skupiny. Novinka bude obsahovať desať skladieb a formácia ju predstaví na plánovanom jesennom turné. "Po tom, ako sme v jednom roku vydali dva albumy, sme istý čas ani album vydať nechceli a bolo to skôr o singloch. Až po pár rokoch sme chceli mať konečne v rukách niečo aktuálne, čo odzrkadlí nové skúsenosti a stane sa tak súčasným reprezentatívnym materiálom s pokročilým zvukom, aranžmánmi a podobne," vyjadrila sa kapela o štúdiovke, ktorej predzvesťami boli single Gabriel a Princess Of The Light. 

 

Lavagance majú na konte nahrávky ako Back To Attraction (2006), Orthodox Experience (2007), Divine Darkness (2009) či I Like This Temper (2009) a spoluprácu s britským producentom Eddiem Stevensom. Skupina si vyskúšala rolu predskokanov na koncertoch Depeche Mode alebo Mando Diao. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies