Last Of Us - od megaúspešnej hry k seriálu

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 15:30 • 2 min
Last Of Us - od megaúspešnej hry k seriálu

SANTA MONICA, CALIFORNIA - Last Of Us je strhujúca postapokalyptická hra, ktorá hráčom umožní nahliadnuť do zničenej Ameriky. V roli Joela - skúsenosťami ošľahaného preživšieho, a v roli Ellie - dievča, ktoré je imúnne, budú bojovať proti hordám nakazených, taktizovať či pomáhať si rôznymi vylepšeniami. Hra sa stala až natoľko úspešnou, že sa tvorcovia rozhodli v spolupráci s HBO natočiť aj seriál.

slovakia

left justify in out

Ubehlo už takmer 10 rokov od toho, ako americké vývojárske štúdio Naughty Dog vydalo postapokalyptickú hru s názvom Last Of Us. Od tej doby si hra získala obrovské množstvo priaznivcov, bola adaptovaná na novú generáciu herných konzol a dokonca tento rok sa dočkala aj seriálového spracovania.

 

Hra vyobrazuje strastiplnú cestu dvoch hlavných postáv - Joela a Ellie naprieč pandémiou zdevastovanú Ameriku. Nepleťme si to však s nejakým koronavírusom! V Last Of Us postihol svet zmutovaný vírus Cordyceps, ktorého hubovitá štruktúra napáda ľudí a premieňa ich na agresívne kreatúry, trochu pripomínajúce zombie. 

 

img

Nakazení ľudia parazitickou hubou Cordyceps

 

Hráč má teda možnosť z pohľadu tretej osoby (najprv v roli Joela a potom neskôr v roli Ellie) sa stretnúť s nakazenými, ale aj s rôznymi frakciami či záškodníkmi a banditmi. Treba sa samozrejme pripraviť na to, že to nebudú priateľské stretnutia pri čaji, ale krvavé súboje, pri ktorých si musí dobre premyslieť, či využije zbrane (do ktorých nábojov je žalostne málo) alebo klasický, ,,starý dobrý" súboj. Popri tom však môžeme, či už v úlohe Joela alebo Ellie, nadväzovať nové priateľstvá, zažívať sklamania alebo v spätných flashbackových scénkach odkrývať dávnu a aj nie tak dávnu minulosť.

 

img

Ellie a Joel

 

Rok 2020 priniesol okrem pandémie spôsobenej koronavírusom aj pokračovanie Last Of Us Part II. Vývojári začali na tejto hre pracovať už v roku 2014, takže mali dosť času na vytvorenie unikátnej hry, akou sa Last of Us Part II aj stalo. Počas víkendu vydania sa z The Last of Us Part II celosvetovo predalo viac ako štyri milióny kópií, čím sa stal najrýchlejšie predávanou exkluzivitou pre PlayStation 4, pričom v rovnakom období prekonal 3,3 milióna hry Marvel's Spider-Man a 3,1 milióna hry God of War. Druhé pokračovanie Last Of Us získalo viac ako 320 ocenení Game of the Year, o ktorých viaceré predajne tvrdili, že prekonali rekord, ktorý stanovila hra The Witcher 3: Wild Hunt (2015).

 

img

už takmer dospelá Ellie v Last Of Us Part II

 

Začiatok tohto roku priniesol očakávané seriálové spracovanie hry Last Of Us. Do úlohy Ellie obsadili tvorcovia Craig Mazin a Neil Druckmann mladú talentovanú herečku Bellu Ramsey, ktorú si mohli divíci všimnúť v seriáli Game Of Thrones. Do role Joela zase obsadili ostrieľaného herca Pedra Pascala (Narcos, Game Of Thrones, Mandalorian). Kompletne celú prvú sériu si môžu diváci pozrieť na streamovacej službe HBO Max. Naopak tí, čo ju už videli, si na ďalšiu sériu budú musieť počkať zrejme až do roku 2025, ako naznačili tvorcovia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies